Αποχή ρεκόρ για την χώρα μας – Πάνω από 60% το ποσοστό όσων δεν πήγαν στην κάλπη

Σε ιστορικό ρεκόρ αναμένεται να κινηθεί η αποχή από τις ευρωεκλογές σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Με την ενσωμάτωση σε ολόκληρη την επικράτεια να φθάνει πλέον το 50%, η συμμετοχή στη σημερινή εκλογική διαδικασία είναι στο 39,10%! Πιο συγκεκριμένα, από 9.407 εκλογικά τμήματα με 4,5 εκατ. εγγεργραμμένους ψηφοφόρους ψήφισαν 1,75 εκατ. πολίτες. Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2019 η συμμετοχή ανήλθε στα επίπεδα του 58,69%.

Σύμφωνα με τον εκλογικό αναλυτή κ. Δρυμιώτη, σε σχέση με τις πρόσφατες εθνικές εκλογές σήμερα ψήφισαν ένα εκατομμύριο πολίτες λιγότεροι.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν νωρίτερα ότι το μήνυμα της αποχής από τους πολίτες είναι πολύ ισχυρό και δεν αφορά ένα μόνο κόμμα αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Σημείωναν ωστόσο ότι το φαινόμενο της αυξημένης αποχής παρατηρείται διαχρονικά στις ευρωεκλογές. Πολύ περισσότερο που οι σημερινές ευρωκάλπες είναι οι πρώτες μετά το 2009 που δεν συνέπεσαν ταυτόχρονα με αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις