ΝΔ: «Σημαντική νίκη – Μας προβληματίζει η αποχή» – Οι αντιδράσεις μετά το exit poll

Το κοινό exit poll των τηλεοπτικών καναλιών, το οποίο δημοσιεύθηκε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές, δίνει πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, με διαφορά τουλάχιστον δέκα ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Κύκλοι του κυβερνώντος κόμματος ανέφεραν πως «καταρχάς πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα για να σχολιάσουμε πάνω σε μία σαφή εικόνα. Το πρώτο δεδομένο είναι ότι πρέπει να μας προβληματίσει η αυξημένη αποχή», μεταξύ άλλων.

«Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο με βάση τα στοιχεία των exit polls, μιλάμε για μία σημαντική νίκη, τη μεγαλύτερη σε εύρος στην ιστορία των ευρωεκλογών, δεδομένου του γεγονότος ότι οι μεγαλύτερες διάφορες μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος που έχουν σημειωθεί από τότε που διεξάγονται ευρωπαϊκές κάλπες ήταν: 9% το 2004, 8,8% το 1981 και 9,4% το 2019.

Σίγουρα οι πολίτες έδειξαν ότι μας εμπιστεύονται, αλλά, ταυτόχρονα, έστειλαν και ένα μήνυμα ότι έχουν αυστηρές απαιτήσεις για να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα και να διορθώσουμε λάθη και αστοχίες. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να ακούσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών. Να ανταποκριθούμε στα αιτήματα και στις προσδοκίες τους.

Ας μην υποτιμούμε και το τι φαίνεται ότι συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου τα περισσότερα κυβερνώντα κόμματα καταρρέουν, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη Γερμανία και τη Γαλλία. Κοινή συνισταμένη η άνοδος της ακροδεξιάς.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να βάζει τον πήχυ που επιθυμεί, ψηλά ή χαμηλά. Από ό,τι φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τα ποσοστά της εκλογικής συντριβής του, που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα σε παραίτηση. Βρίσκεται μάλιστα κατά πολύ κάτω από το 23% των τελευταίων ευρωεκλογών, όταν είχε λάβει έξι έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο», τόνισαν ακόμη κυβερνητικές πηγές.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις