Φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε στον χώρο διαλογής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, την ίδια ώρα που στο σημείο υπήρχαν περίπου 1000 κυβικά μέτρα σκουπίδια

Η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε λίγο μετά τις 5 το πρωί για την πυρκαγιά στο χώρο της ΔΕΔΙΣΑ και άμεσα έσπευσαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 26 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Η πυρκαγιά αυτή την στιγμή έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο εργοστάσιο όλη την ημέρα για πρόληψη τυχόν αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Την πυρκαγιά, όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης αντιλήφθηκε ο φύλακας του εργοστασίου ο οποίος ενημέρωσε τον υπεύθυνο πυρασφάλειας και σήμανε αμέσως συναγερμός.

«Απο ότι έχω πληροφορηθεί απο την πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε απο ανακυκλώσιμα υλικά. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι – όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές – στους κάδους πρέπει να προσέχουμε τι βάζουμε. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση» ανέφερε στο Flashnews.gr ο κ. Πατεράκης.

Όπως επεσήμανε η ζημιά που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλη και μόλις κατασβεστεί η φωτιά θα γίνει αποτίμηση και άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης. Στο μεταξύ το εργοστάσιο θα συνεχίσει την κανονική του λειτουργία, καθώς όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να συνεχίσει η διαλογή των απορριμμάτων σε άλλο σημείο του εργοστασίου.

Τέλος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στην ΔΕΔΙΣΑ και την Πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση και αποτελεσματική επέμβασή της.

 

 

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις όπως τονίζει ο διοικητικής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων Ξενοφώντας Τσιλιμιγκάκης «εξαιτίας του εύφλεκτου των απορριμάτων».

Στο σημείο μετέβη από το Ηράκλειο και ο Περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής Κρήτης Μιχάλης Σελινιωτακης καθώς και ο προϊστάμενος του τμήματος πολιτικής προστασίας της αντιπεριφερειας Χανίων Γιάννης Βερυκοκιδης, όπως και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Χανίων Μανώλης Λέκκας.

Από την πυρκαγιά δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις