Ένα σημαντικό έργο για την Αγία Πελαγία!

Σε μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή του Μαλεβιζίου, υπεγράφη η σύμβαση για τη λειτουργία και συντήρηση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Αγίας Πελαγίας, με συνολικό προϋπολογισμό 2,9 εκατομμυρίων ευρώ. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαου Μποκέα, και άλλων βασικών εκπροσώπων του τοπικού δήμου.

Μια πενταετής συνεργασία με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση

Η νέα σύμβαση, η οποία έχει διάρκεια πέντε ετών, περιλαμβάνει τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία και συντήρηση της ΕΕΛ Αγίας Πελαγίας. Αυτές οι υπηρεσίες θα παρέχονται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, για 60 συνολικά μήνες. Το έργο στοχεύει να διασφαλίσει την άριστη τεχνική και οικονομική διαχείριση του εξοπλισμού και των υποδομών της εγκατάστασης, συμβάλλοντας έτσι στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Προτεραιότητα στη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον

Στην καρδιά της συμφωνίας βρίσκονται οι αυστηρές προδιαγραφές που αφορούν την τήρηση της εγκεκριμένης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), καθώς και των απαιτούμενων χαρακτηριστικών της εκροής. Αυτό εγγυάται τη συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία και θέτει ως πρωταρχικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Οι δράσεις αυτές είναι κρίσιμες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Υπογραφή της σύμβασης

Η επίσημη υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (ΔΕΥΑΜ), Γιάννη Βάμβουκα, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΜ, Γιώργος Κουγιουμουτζάκης, και φυσικά ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

Με αυτή τη νέα συμφωνία, το Μαλεβίζι κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βιώσιμης και αποτελεσματικής διαχείρισης των αποβλήτων, θέτοντας τις βάσεις για ένα πιο υγιές και καθαρό περιβάλλον για όλους τους κατοίκους.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις