Προσπαθούν να εξαπατήσουν χρησιμοποιώντας το όνομα του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου!

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη μαζική απήχησή τους και τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας, αποτελούν γόνιμο έδαφος για επιτήδειους που στοχεύουν στην παραπλάνηση και εκμετάλλευση των πολιτών.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτής της ανησυχητικής τάσης ήρθε στο φως με την εμφάνιση μιας ψεύτικης σελίδας στο Facebook που χρησιμοποιεί το όνομα και το λογότυπο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Α.Ε.

Η Απάτη και Πώς Εξελίχθηκε

Οι άγνωστοι δράστες δημιούργησαν μια σελίδα στο Facebook, η οποία υποτίθεται πως ανήκει στο Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου. Χρησιμοποιώντας το επίσημο λογότυπο και το όνομα του οργανισμού, η ψεύτικη σελίδα ξεκίνησε να διαφημίζει μια δήθεν προσφορά: την απόκτηση μιας Heraklion City Bus CARD, που θα επέτρεπε στους κατόχους της να ταξιδεύουν δωρεάν με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για έναν ολόκληρο χρόνο.

Οι Κίνδυνοι της Ψεύτικης Προσφοράς

Η παραπλανητική αυτή προσφορά, αν και φαινομενικά ελκυστική, κρύβει σοβαρούς κινδύνους. Οι δράστες προσπαθούν να πείσουν τους ανυποψίαστους πολίτες να υποβάλουν προσωπικά στοιχεία τους, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες μορφές απάτης, όπως κλοπή ταυτότητας ή οικονομική εκμετάλλευση.

Επίσημη Αντίδραση του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου

Το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου Α.Ε., με ανακοίνωσή του, καταδικάζει αυτήν την προσπάθεια εξαπάτησης και τονίζει ότι η συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον οργανισμό.

Το επίσημο ΚΤΕΛ Ηρακλείου δεν προσφέρει καμία τέτοιου είδους κάρτα και δεν ζητάει προσωπικά στοιχεία μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα."Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης του επιβατικού κοινού και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων," αναφέρει το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου στην ανακοίνωσή του.

Προσπαθούν να εξαπατήσουν χρησιμοποιώντας το όνομα του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου!

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις