Γάζα: Συνεχίζονται τα σφυροκοπήματα απ' το Ισραήλ – 37.000 οι νεκροί

Χωρίς σημάδια προόδου στις προσπάθειες των μεσολαβητών να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν τη Ράφα από αέρος και έδαφος κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς τανκς προσπαθούσαν να προχωρήσουν πιο δυτικά, είπαν κάτοικοι στο Reuters.

Σφοδρές μάχες μεταξύ ισραηλινών στρατευμάτων και παλαιστίνιων μαχητών υπό την ηγεσία της Χαμάς σημειώθηκαν επίσης, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων. Κάτοικοι ανέφεραν ότι τανκς που έχουν αποκτήσει τον έλεγχο κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο πραγματοποίησαν αρκετές επιδρομές προς τα δυτικά και το κέντρο της νότιας πόλης, τραυματίζοντας αρκετούς κατοίκους που είχαν παγιδευτεί μέσα στα σπίτια τους και αιφνιδιάστηκαν.

«Νομίζω ότι οι δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να φτάσουν στην παραλία της Ράφα, οι επιδρομές και οι βομβαρδισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν τακτικές, σημειώθηκαν σφοδρά πυρά προτού υποχωρήσουν», είπε ένας Παλαιστίνιος στο Reuters. «Ήταν μια από τις χειρότερες νύχτες, μερικοί άνθρωποι τραυματίστηκαν μέσα στα σπίτια τους, πριν απομακρυνθπύν σήμερα το πρωί», είπε στο Reuters μέσω μιας εφαρμογής συνομιλίας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις επιχείρησαν επίσης εντός του στρατοπέδου al-Bureij στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ενώ κατέλαβαν δύο άλλα στρατόπεδα και μια γειτονική σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετούς Παλαιστίνιους, ανέφεραν γιατροί. Σύμφωνα με το Reuters, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, η Ισλαμική Τζιχάντ και μικρότερες άλλες ομάδες ανέφεραν ότι οι μαχητές τους πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά των ισραηλινών δυνάμεων εισβολής σε διάφορες περιοχές στο κέντρο και τη νότια Γάζα.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα ξεπερνά εν τω μεταξυ τους 36.700, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Περισσότεροι από 36.731 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 83.530 τραυματίστηκαν στην ισραηλινή στρατιωτική επίθεση, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Το Reuters αναφέρει ότι το υπουργείο ισχυρίστηκε ότι περίπου 77 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 221 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις