Συνάντηση του Αλέξη Καλοκαιρινού με τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα, για την επόμενη μέρα της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

Τα ιδιοκτησιακά δεδομένα της έκτασης του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» τέθηκαν στο επίκεντρο της προαναγγελθείσας συνάντησης εργασίας του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Ταμείου Παναγιώτη Σταμπουλίδη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση, ο Αλέξης Καλοκαιρινός εξέθεσε αναλυτικά τα δεδομένα στο σύνολο της ευρύτερης περιοχής του αεροδρομίου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου παρουσίασε λεπτομερή τοπογραφικά διαγράμματα που εκπόνησε υπό τις οδηγίες του το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου.

Η συμφωνία επί των ιδιοκτησιακών δεδομένων τέθηκε ως αναγκαία προϋπόθεση για κάθε επόμενο βήμα, συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς της υπογραφής Σύμβασης για την αξιοποίηση της περιοχής, η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου. Η διασταύρωση των δεδομένων από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Ηρακλείου έχει αναφερθεί επανειλημμένα στη διπλή αρμοδιότητα του Δήμου Ηρακλείου στο ακίνητο, τόσο χωροταξικά όσο και ως ιδιοκτήτη μεγάλου μέρους της έκτασης, καθώς και στο ότι ο Δήμος θα είναι συμμέτοχος στις αποφάσεις, συνδικαιούχος στο έργο, και όχι απλός συνομιλητής της διαδικασίας.

Επίσης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός έχει αναφερθεί στην ανάγκη ενός καθολικά αποδεκτού σχεδιασμού που θα συντομεύσει τους χρόνους υλοποίησης, θα αποτρέψει την δημιουργία μιας πόλης δίπλα στην πόλη και θα ικανοποιήσει ένα δίκαιο και καθολικό αίτημα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, αυτός ο σχεδιασμός θα πρέπει να εναρμονίζεται με τις κατευθύνσεις του υπό εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Ηρακλείου, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ιδανική αξιοποίηση αυτής της μοναδικής αναπτυξιακής ευκαιρίας για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Σπύρος Δοκιανάκης και η μηχανικός του ΤΑΙΠΕΔ Όλγα Κορινθίου

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα