Μεγάλη γιορτή για την ανακύκλωση και το περιβάλλον με βραβεύσεις σχολείων από το Δήμο Ηρακλείου

Σε μια μεγάλη γιορτή ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας βράβευσαν τα σχολεία που ξεχώρισαν στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Followgreen/Heraklion και στον Εικαστικό Διαγωνισμό με έργα από ανακυκλώσιμα υλικά, το πρωινό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 5/6 στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. 

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετείχαν στην εκδήλωση η οποία σφράγισε την επιτυχημένη ολοκλήρωση για δεύτερη χρονιά των δύο σημαντικών δράσεων του Δήμου Ηρακλείου, το Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης και τον Εικαστικό Διαγωνισμό με έργα από ανακυκλώσιμα υλικά, με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Τα 35 σχολεία που ξεχώρισαν από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες βραβεύθηκαν με 8 τηλεοράσεις, 8 λάπτοπ, 12 τάμπλετ και 7 ηχεία, δώρα τα οποία θα εμπλουτίσουν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων. Σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής και σε όλους τους δωροθέτες απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες για την πολύτιμη προσφορά τους στη σχολική κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν και στα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου με την υποστήριξη της  Followgreen.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης ανέφερε ότι «Πρόκειται για σημαντική ημέρα για τον Δήμο Ηρακλείου. Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, βραβεύουμε τους μαθητές της πόλης που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ανακύκλωσης και στον εικαστικό διαγωνισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου ανακυκλώνοντας και κυρίως μαθαίνοντας μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα τις καλές πρακτικές και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της διαλογής στην πηγή. Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι αγγελιοφόροι του μηνύματος για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς μεταφέρουν τη γνώση και τις καλές πρακτικές και στο σπίτι εκπαιδεύοντας και τις μεγαλύτερες ηλικίες.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές συλλέγουν πόντους από τη διαλογή στην πηγή για ανακύκλωση 4  ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες), καθώς και ο Εικαστικός Διαγωνισμός με έργα κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά θα ξεκινήσουν τον νέο τους κύκλο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Οι δράσεις εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και την αξία της Ανακύκλωσης. 

Δωροθέτες ήταν οι ακόλουθες εταιρείες:

 1. ΘΑΛΗΣ Α.Ε.
 2. CRETA RECYCLING MON. IKE
 3. Ε.Σ.Δ.Α.Κ. 
 4. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.
 5. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.
 6. MEDICAL WASTE A.E.
 7. ΚΟΚΑΛΗΣ ΣΚΡΑΠ Ε.Π.Ε.
 8. Ε.ΔΙ.Σ.Α.Κ. Ε.Π.Ε.
 9. Α. ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.
 10. ΚΑΘΕΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε
 11. ECOSYNERGY – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
 12. CRETA ECO-PHOENIX Α.Ε.
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα