Κοινές δράσεις για ηλικιωμένους και παιδιά από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με το 28ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων συμμετείχε στην υλοποίηση Διαγενεακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ στον Ξενώνα Ηλικιωμένων “Φροντίδα Hjem”.

Ηλικιωμένοι και παιδιά γνωρίστηκαν μέσα από το παιχνίδι και στη συνέχεια συμμετείχαν σε μια σειρά κοινών δράσεων. Οι ηλικιωμένοι μοιράστηκαν τις γνώσεις τους γύρω από την παραδοσιακή μαγειρική καθώς και συνταγές από τα παλιά, και στη συνέχεια όλοι μαζί ζύμωσαν και γεύτηκαν τα σκιουφικτά. Ακολούθησε ανάγνωση βιβλίου από ηλικιωμένη συμμετέχουσα η οποία ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους καθώς και δράσεις στον κήπο του ξενώνα όπου παιδιά και ηλικιωμένοι συνεργάστηκαν για να φυτέψουν μαζί νέα δέντρα, δίνοντας ζωή στον περιβάλλοντα χώρο. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο Κρητικός καλλιτέχνης Γιώργος Βρέντζος (Κάτης).

Τα κοινά οφέλη του διαγενεακού προγράμματος είναι πολλαπλά και επηρεάζουν θετικά τόσο τους ηλικιωμένους όσο και τους νέους συμμετέχοντες. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά διαφορετικές γενιές, προάγοντας την επικοινωνία, την αλληλοκατανόηση, τον σεβασμό και την αγάπη. Μέσα από τις κοινές δράσεις ευνοείται η εξάλειψη του ηλικιακού ρατσισμού, των διακρίσεων και των προκαταλήψεων, ασκείται θετική επίδραση στην ποιότητα ζωής και τις αντιλήψεις που έχουν η μία γενιά για την άλλη, μειώνεται το χάσμα γενεών και αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση των συμμετεχόντων.

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους τους συμμετέχοντες, τον Διευθυντή και το προσωπικό του ξενώνα, τον Γιώργο Βρέντζο, τους γονείς των παιδιών, το τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου και την Ιωάννα Βαρουχάκη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31/5.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα