Αλέξης Καλοκαιρινός: «Ο τρόπος μετακίνησης με ποδήλατο είναι τρόπος και στάση ζωής και τον ενθαρρύνουμε»

Το μήνυμα ότι το ποδήλατο αποτελεί «Στάση ζωής» έστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου κάνοντας και ο ίδιος βόλτα στο πάρκο Γεωργιάδη με το φιλικότερο μέσο μετακίνησης.

Με τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Καλοκαιρινός θέλησε να ενθαρρύνει τους πολίτες σε ένα εναλλακτικό τρόπο κίνησης μέσα στην πόλη αλλά και έξω από αυτή, με το Δήμο Ηρακλείου να υποστηρίζει σθεναρά τη βιώσιμη κινητικότητα η οποία θα πάρει σάρκα και οστά μέσα από το σχεδιασμό που έχει δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου το απόγευμα της Δευτέρας 3/6, με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου, τη συνεργασία του ΠΟΗ Κάστρο και τίτλο «Πάμε για ποδήλατο». Στη δράση συμμετείχαν με τα ποδήλατά τους και οι Αντιδημάρχοι Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, Αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Κώστας Βαρβεράκης, η συγκοινωνιολόγος και συνεργάτης του Δήμου Μαρία Σίτη και ποδηλάτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι ξεκίνησαν από τη Λότζια, ακολούθησαν τη διαδρομή Λιοντάρια, 1821, Κυρ. Λουκάρεως, Έβανς, Χαρ. Τρικούπη, Λ. Δημοκρατίας και κατέληξαν στο Πάρκο Γεωργιάδη, όπου και ακολούθησε σχετική συζήτηση.

Εκεί ο Αλέξης Καλοκαιρινός, αφού τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Δήμου που έχει στόχο το Ηράκλειο σταδιακά να γίνει πιο φιλικό για το ποδήλατο και συζήτησε μαζί τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου επεσήμανε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να ενισχυθεί η κίνηση με το ποδήλατο, αναφέροντας ως παράδειγμα την ολοκλήρωση κατασκευής του πάρκου Ερυθραίας με τον ποδηλατόδρομο μήκους άνω των 2 χιλιομέτρων, τα Ενετικά Τείχη και την τάφρο στα οποία μετά την παραχώρηση από το Υπουργείο Πολιτισμού θα δημιουργηθούν επίσης διαδρομές πολλών χιλιομέτρων κ.α., καθώς και την ενίσχυση του στόλου ποδηλάτων του Δήμου που διατίθενται στους πολίτες με περισσότερα από 80 ηλεκτρικά ποδήλατα. Τόνισε επίσης ότι οι τελικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία προϋποθέσεων μετακίνησης με ποδήλατο στην πόλη, αλλά και τις γειτονιές, θα προκύψουν μέσα από την ολοκλήρωση της ευρύτερης κυκλοφοριακής μελέτης.

Ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί την Τροχαία Ηρακλείου για την συμβολή της στην δράση.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις