Ο Δήμος Ηρακλείου βραβεύει τα Σχολεία που πρώτευσαν στο σχολικό διαγωνισμό Ανακύκλωσης και στον εικαστικό διαγωνισμό με έργα από Ανακυκλώσιμα υλικά

Ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιώντας ένα ευρύ σχέδιο για την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος και την αξία της Ανακύκλωσης, διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη Περιβαλλοντικής συνείδησης από όλους τους πολίτες.

Προτεραιότητα της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να ενισχύει την εκπαίδευση σχετικά με τις ορθές πρακτικές της ανακύκλωσης και άλλες πρωτοβουλίες που θα προωθούν τις ενέργειες που απαιτούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης Followgreen / Heraklion και ο Εικαστικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης, με τη συμμετοχή δεκάδων σχολείων από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου.

Η τελετή βράβευσης των Σχολείων για τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 , Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, από τις 10:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, όπου για 2η συνεχή χρονιά συνέλεξαν πόντους από τη διαλογή στην πηγή για ανακύκλωση 4 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες), συμμετείχαν συνολικά 88 Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ηρακλείου και στον Εικαστικό διαγωνισμό με έργα κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά συμμετείχαν 20 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα επιβραβευθούν με βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν βραβεία και δώρα για τις σχολικές τους μονάδες (όπως τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές, φορητά ηχεία, tablet κ.α.). Οι δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη του Τμήματος Μελετών, Προγραμματισμού και Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας απευθύνει πρόσκληση σε γονείς και μαθητές να παραβρεθούν στην εκδήλωση και να γνωρίσουν τον κόσμο της ανακύκλωσης, μέσα από τη δουλειά των παιδιών, αλλά και να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια του Δήμου Ηρακλείου με την υποστήριξη της Followgreen.
Δωροθέτες είναι οι ακόλουθες εταιρείες:

ΘΑΛΗΣ Α.Ε.
CRETA RECYCLING MON. IKE
Ε.Σ.Δ.Α.Κ.
ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.
MEDICAL WASTE A.E.
ΚΟΚΑΛΗΣ ΣΚΡΑΠ Ε.Π.Ε.
Ε.ΔΙ.Σ.Α.Κ. Ε.Π.Ε.
Α. ΚΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.
ΚΑΘΕΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε
ECOSYNERGY – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
CRETA ECO-PHOENIX Α.Ε.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις