Έρχεται σχολείο δεύτερης ευκαιρίας σε δήμο του Νομού Ηρακλείου!

Σε μια σημαντική απόφαση για την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ένταξης, το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας ενέκρινε ομόφωνα την κατάθεση αιτήματος στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) στο Δήμο.

Το Σ.Δ.Ε. προσφέρει σε ενήλικες που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, την ευκαιρία να επιστρέψουν στο σχολείο και να αποκτήσουν τον Απολυτήριο τίτλο. Πρόκειται για ένα δωρεάν, καινοτόμο δημόσιο σχολείο με διάρκεια φοίτησης δύο ετών, το οποίο απευθύνεται σε πολίτες 18 ετών και άνω. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου και να αναπτύξουν δεξιότητες και γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ζωή.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Στέφανος Ψυλλάκης, τόνισαν τα πολλαπλά και πολυδιάστατα οφέλη αυτής της πρωτοβουλίας για το Δήμο και τους δημότες. Υπογράμμισαν τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να επενδύσει στην τυπική και δια βίου εκπαίδευση μέσω αυτού του εναλλακτικού τρόπου εκπαίδευσης, που προάγει την κοινωνική ένταξη και την προσωπική ανάπτυξη.

Η ίδρυση του Σ.Δ.Ε. θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των δυνατοτήτων και των προοπτικών των ενήλικων πολιτών που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις