«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: «Ανακαινίζεται» και το πρόγραμμα για να λειτουργήσει καλύτερα

Αλλαγές και βελτιώσεις ετοιμάζει το κυβερνητικό επιτελείο σχετικά με το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» καθώς μέχρι στιγμής κινείται εκτός στόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οσονούπω αναμένεται να αυξηθούν το ποσοστό της επιδότησης αλλά και το ποσό της δαπάνης που θα καλύπτει το κράτος.

Κι όλα αυτά σχεδιάζονται επειδή μετά βίας οι αιτήσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» έφθασαν τις 1.000 – 1.200 (από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 700), οδηγώντας στο συμπέρασμα πως δεν «περπάτησε» σύμφωνα με τις προσδοκίες του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής.

Πλέον, εξετάζεται η εφαρμογή βελτιωτικών κινήσεων, ώστε να γίνει δελεαστικό, στο πλαίσιο των μέτρων για την εθνική στρατηγική σχετικά με το δημογραφικό που αναμένεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση, μετά τις ευρωεκλογές.

Ουσιαστικά, απαιτούνται μεγαλύτερα κονδύλια, κάτι που πλέον έχει πέσει στο τραπέζι κι από το Υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη, όπως είχαν τονίσει οι φορείς που ασχολούνται με τα ακίνητα, «10.000 ευρώ και μάλιστα με απόδειξη –που δύσκολα δίνουν τα συνεργεία επισκευής– είναι λίγα λεφτά για μία καλή ανακαίνιση».

Παράλληλα η στρατηγική για το δημογραφικό, όπως προανήγγειλε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιλαμβάνει φορολογικά κίνητρα για τις νέες οικογένειες, ώστε να λαμβάνουν ευκολότερα την απόφαση να προχωρήσουν στο πρώτο και το δεύτερο παιδί.

Στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής, εκπονείται από τη ΔΥΠΑ ένα πλάνο για την αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου (κοινωνική αντιπαροχή). Σύμφωνα με το πρόγραμμα, έπειτα από ανοιχτό διαγωνισμό ένας κατασκευαστής θα ανακαινίζει ή χτίζει ένα κτήριο εκ νέου και ένα κομμάτι από αυτά τα διαμερίσματα θα πηγαίνει για τη στέγαση οικογενειών, έναντι λογικού ενοικίου.

Άλλες δράσεις που θα προωθηθούν, είναι η διεύρυνση του ωραρίου του σχολείου (περισσότερα ολοήμερα σχολεία), η κάλυψη όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, η παροχή κινήτρων υποστήριξης στις επιχειρήσεις ώστε να στηρίξουν και να διευκολύνουν τους εργαζόμενους που έχουν οικογένεια, καθώς και αύξηση του επιδόματος παιδιού.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα