Δεν προλαβαίνουν τα περιστατικά μέθης στο Κέντρο Υγείας Μοιρών – Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία αναφορικά με την κατανάλωση αλκοόλ τόσο τους καλοκαιρινούς, όσο και τους χειμερινούς μήνες, όπως προκύπτει από τα περιστατικά που… καλείται να αντιμετωπίσει το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά τους χειμερινούς μήνες τα περιστατικά διπλασιάζονται. Και πιο συγκεκριμένα τα νέα παιδιά που κατοικούν στην περιοχή, με αφορμή τα αποχαιρετιστήρια γλέντια -λόγω στρατολόγησης-, πίνουν με συνέπεια να καταλήγουν στο Κέντρο Υγείας.

Την ίδια ώρα και τους θερινούς μήνες τα περιστατικά τριπλασιάζονται, καθώς μόνο το τριήμερο ενός Μatala beach Festival διακομίστηκαν, με το ΕΚΑΒ ή συνοδεία οικείων τους, 15 περιστατικά οξείας μέθης.

Τα παραπάνω, πολύ ενδιαφέροντα αλλά και σοκαριστικά στοιχεία καλό είναι να μας ταρακουνήσουν όλους, διότι πέραν του ότι γιατροί και ιατρικό προσωπικό, τραβάνε συχνά τα πάνδεινα για να αντιμετωπίσουν ανάλογα περιστατικά, η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των νέων, και όχι μόνο των νέων βεβαίως, αντιμετωπίζει πολλούς σοβαρούς κινδύνους από την κατάχρηση αλκοόλ. Τα στοιχεία αυτά ανέφερε η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μοιρών,

Μαρία Φασουλάκη Κουτεντάκη, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης στο Πολύκεντρο Δήμου Φαιστού, με τίτλο «Τι πρέπει να γνωρίζω για το αλκοόλ», την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Γορτύνης & Αρκαδίας Μακάριος, η Δημοτική Αρχή και εκπρόσωποι της Αστυνομίας.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις