Δύο συλλήψεις διακινητών για τους 37 μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησε το Λιμενικό, με την κατηγορία της διακίνησης ανθρώπων για το περιστατικό με τους 37 μετανάστες στη Γαύδο.

Υπενθυμίζουμε πως χθες το βράδυ εντοπίστηκε σκάφος με 37 μετανάστες να πλέει σε δυσχερή θέση, 29 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση για τη διάσωση των ανθρώπων, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (EKΣEΔ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Αναφορικά με τον εντοπισμό 37 αλλοδαπών νότια της Γαύδου, τις πρωινές ώρες σήμερα, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 22 ετών, ως διακινητές των υπολοίπων, κατά παράβαση του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας μετανάστευσης¨ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 5079/2023, του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨ και του άρθρου 45 του Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το σκάφος μεταφοράς.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις