Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες έπειτα από σύγκρουση ακυβέρνητου σκάφους με μετανάστες

Τραγωδία στη θαλάσσια περιοχής της Σύμης. Το βράδυ του Σαββάτου (01/06), δύο Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής βρισκόμενα σε περιπολία στη θαλάσσια περιοχή της Σύμης, εντόπισαν πνευστό ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να πλέει με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τη νησίδα Νίμο.

Στη συνέχεια, τα σκάφη του Λιμενικού προσέγγισαν το ταχύπλοο και με χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων επιχείρησαν να το ακινητοποιήσουν, με αρνητικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, το σκάφος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, ο χειριστής για να αποφύγει τη σύλληψη, εγκατέλειψε το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το ταχύπλοο να πλεύσει ακυβέρνητο με μεγάλη ταχύτητα και να προσκρούσει στην πρυμναία αριστερή πλευρά του ενός Περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, παρά τις ενέργειες αποφυγής από το Π.Λ.Σ.

Από την πρόσκρουση, οι περισσότεροι επιβαίνοντες του ταχύπλοου έπεσαν στη θάλασσα. Αμέσως από τα πληρώματα των Π.Λ.Σ. πραγματοποιήθηκε περισυλλογή των ναυαγών, δεκαεπτά ανδρών και ενός ανήλικου, χωρίς να υπάρχει αγνοούμενος, ενώ το σκάφος βυθίσθηκε. Με τη περισυλλογή διαπιστώθηκε ότι πέντε αλλοδαποί είχαν τραυματισθεί και τούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ένας ακόμη είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Από τα στελέχη του Λιμενικού έγιναν επιτυχημένες προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) του αλλοδαπού που είχε χάσει τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα την επαναφορά του. Όλοι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης, ενώ τα έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σύμης, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός εκ των τραυματιών.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με Περιπολικό Πλοίο στη Ρόδο, προκειμένου διακομισθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Από το Λιμεναρχείο Σύμης συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει από την περιοχή «ΝΤΑΤΣΑ» Τουρκίας καταβάλλοντας ο καθένας το ποσό των 4.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα