Καιρός: Οι περιοχές που «φλερτάρουν» με 40ρια – Οι προβλέψεις για την Κρήτη

Η θερμή εισβολή που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας ξεκινά από σήμερα με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στο «κόκκινο» καθώς αναμένεται να σκαρφαλώσει σε κάποιες περιοχές ακόμη και στους 40 βαθμούς.

Ο καιρός από σήμερα είναι γενικά αίθριος καιρός ενώ τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Πώς θα είναι ο καιρός αύριο
Την Κυριακή γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34, τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς, όμως στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 και στο εσωτερικό της Κρήτης τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα