«Γυναικεία υπόθεση το κουτσομπολιό, εμείς φοράμε παντελόνια» – Σάλος μετά τις νέες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου

Ξανά στο προσκήνιο ο Πάπας Φραγκίσκος προκαλώντας αντιδράσεις. Φέρεται να είπε σε νέους ιερείς ότι «το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση». Οι δηλώσεις έρχονται μόλις ένα διήμερο μετά το ομοφοβικό σχόλιό του, για το οποίο και αναγκάστηκα να απολογηθεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται ιταλικά ΜΜΕ, ο Πάπας φέρεται να έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια μίας κλειστής συνάντησης με νεοχειροτονηθέντες ιερείς στη Ρώμη, την Πέμπτη (30/5),

Ο 87χρονος Ποντίφικας φέρεται να συμβούλεψε τους ιερείς να μην «κακολογούν» στις ενορίες και στις κοινότητες, καθώς «το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση». Όπως φέρεται να είπε: «Εμείς φοράμε παντελόνια, πρέπει να μιλάμε ανοιχτά».

Σημειώνεται ότι ο Marco Perfetti, διευθυντής του «Silere Non Possum», ιστότοπου που ασχολείται με ειδήσεις από το Βατικανό, δήλωσε ότι έχει στη διάθεσή του ηχητικό υλικό της συζήτησης. Όπως ισχυρίστηκε, καταγράφηκε από περισσότερους από έναν συμμετέχοντες στην εκδήλωση και επιβεβαιώθηκε από πηγές.

Το Βατικανό δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Πάντως, παλαιότερα ο Πάπας είχε απευθυνθεί με προσβλητικό τρόπο σε γυναίκες, και συγκεκριμένα σε καλόγριες. Είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Γίνε μητέρα και όχι γεροντοκόρη» ενώ είχε χαρακτηρίσει τον διορισμό γυναικών στη διεθνή θεολογική επιτροπή του Βατικανού ως τις «φράουλες στην τούρτα».

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ποντίφικας είχε καταδικάσει τις διακρίσεις κατά των γυναικών. «Ας προσευχηθούμε να αναγνωριστεί η αξιοπρέπεια και η αξία των γυναικών σε κάθε πολιτισμό και να τερματιστούν οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου», είχε δηλώσει ο Πάπας Φραγκίσκος.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις