Η πυροπροστασία στο Δήμο Ηρακλείου στο επίκεντρο σύσκεψης (video)

Με την συμμετοχή εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών ομάδων, συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής 31 Μαΐου το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου, υπό την Προεδρεία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Καραντινού, με θέμα την πυροπροστασία στο Δήμο Ηρακλείου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλες και όλους, ευχαρίστησε τα στελέχη του Δήμου, τους εκπροσώπους των υπηρεσιών ασφαλείας και τους εθελοντές για το ενδιαφέρον και τις αποδόσεις τους στο ευρύτερο τομέα της πολιτικής προστασίας και τόνισε:

«Η σύσκεψη έχει τεχνικό χαρακτήρα και γνωρίζεται καλά πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα της πολιτικής προστασίας. Θέλει αφενός συντονισμό πολλών και επιμερισμό του έργου, κάτι που πάντα είναι ζητούμενο. Είναι αναγκαίο τα Συντονιστικά όργανα να λειτουργούν με μια ταχύτητα στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών ιδιαίτερα, που πρέπει να εξασφαλιστεί και μέσα από διαδικασίες και μέσα από υποδομές που νομίζω ότι ακόμη δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε. Κι αυτό το λέω θεωρώντας δεδομένο ότι η δική σας η δέσμευση, το ενδιαφέρον, έγνοια, ο μόχθος, καταβάλλονται και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται. Ειδικά για το θέμα της αντιπυρικής προστασίας, είμαστε ήδη στην περίοδο, αλλά από εδώ και πέρα θα πρέπει να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα και εγρήγορση. Υπάρχει και το ζήτημα του καθαρισμού των χώρων και των οικοπέδων, όπου ο Δήμος έχει αρμοδιότητα την οποία ασκούμε σε συντονισμό εσωτερικό υπηρεσιών, σίγουρα χρειαζόμαστε και εξωτερική συνδρομή για να υπάρξουν οι συνθήκες εκείνες που θα ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους.».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καραντινός από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην πρόσκληση του Οργάνου, τόνισε την χρησιμότητα της ανταλλαγής απόψεων για τα ζητήματα πυροπροστασίας καθώς και την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με όλους τους συναρμόδιους φορείς, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στο Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, τη ΣΕΑΠ, το ΕΚΑΒ, τη Δημοτική Αστυνομία, την Τεχνική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Καθαριότητας & Πρασίνου, τη ΔΕΥΑΗ, την Περιφέρεια Κρήτη, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τη Δ/νση Κοινωνικής ανάπτυξης, τη Δ/νση Δασών, Πρόεδροι Δημοτικών Διαμερισμάτων, εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας, καθώς και εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ηρακλείου.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις