Ο μικρός Γιαννάκης δίδαξε σε όλους ότι ο αθλητισμός είναι συναισθήματα

Ένα από τα πρόσωπα του χθεσινού αγώνα ήταν ο μικρός Γιάννης Παπαστεφανάκης. Ο Γιάννης βρέθηκε στο γήπεδο της Φιλαδέλφειας καλεσμένος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο μικρός Γιάννης Παπαστεφανάκης, σύμβολο της ενότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου, προσκεκλημένος του Βαγγέλη Μαρινάκη, σηκώνει το κύπελο μαζί με τους παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζοντας την ιστορική νίκη.

Ο Κώστας Φορτούνης και ο Ελ Κααμπί τον αγκαλιάζουν και του δίνουν το τρόπαιο. Εκείνος το φιλά.

Ρίγη συγκίνησης στις κερκίδες. Τα μάτια βουρκώνουν.

«Ένιωσα ότι δεν είμαι μόνο ο Γιάννης του ΠΑΟΚ, είμαι ο Γιάννης όλων των ομάδων».

Ο μικρός Γιάννης που με κάθε εμφάνιση του στους αγωνιστικούς χώρους σκορπά την αγάπη και τον σεβασμό, έφτασε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας περίπου 4 ώρες πριν από την έναρξη του μεγάλου αγώνα.

Φορώντας την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, του ΠΑΟΚ, έκανε στην κάμερα του MEGA τις δικές του προβλέψεις.

«Θα το πάρει ο Ολυμπιακός. 4-2».

Ενώ σε ερώτηση για το ποιος θα βάλει τα γκολ είπε:

«Ελ Κααμπί».

Μετά την επική νίκη του Ολυμπιακού πήρε σπουδαία δώρα από τους παίκτες. Ο γκολκίπερ της ομάδας Κωνσταντίνος Τζολάκης του έδωσε τα γάντια του και ο σκόρερ Ελ Κααμπί την φανέλα του.

«Είναι τα γάντια του Τζολάκη που σήμερα δεν έφαγε ούτε ένα γκολ. Με αυτή τη φανέλα είχα όνειρο να την πάρω. Κοίτα τι γράφει από πίσω. Ο αγαπημένος μου παίκτης του Ολυμπιακού μεγάλη μου καψούρα και την ήθελα πολύ αυτή την μπλούζα».

Ο μικρός Γιάννης, μεγάλο γούρι για την ομάδα και τους φιλάθλους. Χαμογελαστός χάνεται στις αγκαλιές των ερυθρόλευκων κατακτητών.

Το τραγούδι της νίκης

Με αφετηρία το περσινό καλοκαίρι ο μικρός μαχητής της ζωής που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο αποτελεί σύμβολο του αθλητικού ιδεώδους.

Ο Γιάννης Παπαστεφανάκης έχει βραβευτεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου με αναμνηστική πλακέτα ως πρεσβευτής φιλίας.

Τότε, το παιδί είχε εκφράσει μια επιθυμία: να μην φοβούνται οι φίλαθλοι να πηγαίνουν στο γήπεδο με το χρώμα της δικής τους ομάδας.

Μεγαλώνοντας στην Άμφισσα της Φωκίδας, ο Γιαννάκης με καταγωγή από την Κρήτη ζει μακριά από τα ποδοσφαιρικά κέντρα.

Παρόλα αυτά, παρακάμπτοντας κάθε δυσκολία, θέλει να βρίσκεται εκεί που γράφεται η ιστορία.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις