Κρήτη: Μεγάλο πλήγμα για την αγορά – Στον κάδο τόνοι ντομάτας

Μεγάλο πλήγμα έχει δεχθεί η αγορά της θερμοκηπιακής ντομάτας και του μίνι αγγουριού στην Κρήτη, με τη ζήτηση να έχει καταρρεύσει σχεδόν ολοκληρωτικά μετά τις εορτές του Πάσχα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η συσσώρευση δεκάδων τόνων αδιάθετων προϊόντων στα δημοπρατήρια κηπευτικών, στις εμπορικές επιχειρήσεις και στις αποθήκες των παραγωγών. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της εποχής, τα προϊόντα αυτά δεν μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείων. Όσα δεν απορροφηθούν από τις κοινωνικές δομές, καταλήγουν στους αδειοδοτημένους χώρους ανακύκλωσης ή στα κοπάδια των κτηνοτρόφων, οι οποίοι αδυνατούν επίσης να αγοράσουν ζωοτροφές.

Η κατάρρευση των τιμών των εκτός εποχής κηπευτικών αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο μετά τις εορτές του Πάσχα, ιδίως όταν υπάρχει μεγάλος όγκος παραγωγής λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Φέτος, η κατάσταση επιδεινώνεται περαιτέρω με την έναρξη της τροφοδότησης των λαχαναγορών από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, οι οποίες ευνοήθηκαν από τον ήπιο έως ζεστό χειμώνα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις