Ηράκλειο: Στα χεριά των Αρχών δύο αδέλφια που καλλιεργούσαν υδροπονική κάνναβη σε βίλα!

Δύο αδέλφια από την Κρήτη, ηλικίας 37 και 39 ετών, ανέπτυξαν μία προηγμένη υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης σε μία ενοικιασμένη βίλα στην περιοχή του Ανισσαρά Χερσονήσου. 

Η αστυνομία ανακάλυψε τη δραστηριότητά τους και τους συνέλαβε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στο πολυτελές οίκημα.

Η υδροπονική καλλιέργεια, μια μέθοδος καλλιέργειας φυτών χωρίς χώμα, αξιοποιεί σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα και επιτρέπει την ακριβή ρύθμιση των θρεπτικών συστατικών και της υγρασίας. Αυτό προσφέρει την δυνατότητα για πιο ελεγχόμενη και αποδοτική παραγωγή, ιδιαίτερα σε φυτά όπως η κάνναβη που απαιτούν συγκεκριμένες συνθήκες για βέλτιστη ανάπτυξη.

Στη βίλα των δύο αδελφών, οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν και κατάσχεσαν 60 δενδρύλλια και 11 κιλά κάνναβης.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομία αναφέρονται τα εξής: «Συνελήφθησαν, χθες (28.05.2024) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εντός οικίας που είχαν ενοικιάσει οι δύο ημεδαποί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκαν εντός της οικίας οι δύο ημεδαποί και ακινητοποιήθηκαν ενώ βρέθηκαν και δύο ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με τεχνικό εξοπλισμό για την καλλιέργεια κάνναβης εσωτερικών χώρων και ακόμα ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο χώρο για αποξηραντήριο.

Ακολούθησε έρευνα στην εν λόγω οικία και στις οικίες των δύο ημεδαπών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • (11) κιλά και (275) γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη
  • (61) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως ένα (1) μέτρο
  • Τεχνικός εξοπλισμός (λάμπες φωτισμού και θέρμανσης, εξαερισμός, φίλτρο αέρος, υγρασιόμετρο, ανεμιστήρες)
  • μικροποσότητα κοκαΐνης
  • Το χρηματικό ποσό των (1.650) ευρώ
  • (1) ζυγαριά ακριβείας
  • (3) κινητά τηλέφωνα
  • (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και (1) δίκυκλο ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις