CityBus Heraklion: Η μείωση των δρομολογίων από 1η Ιουνίου προκαλεί αντιδράσεις
CityBus Heraklion: Η μείωση των δρομολογίων από 1η Ιουνίου προκαλεί αντιδράσεις

CityBus Heraklion: Η μείωση των δρομολογίων από 1η Ιουνίου προκαλεί αντιδράσεις

Στα τέλη Δεκεμβρίου είχε δημοσιευθεί η σύμβαση του Δήμου Ηρακλείου με το Αστικό ΚΤΕΛ για τη λειτουργία των τριών γραμμών των μίνι λεωφορείων του προγράμματος City Bus, πως ανανεώθηκε για ένα εξάμηνο, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μέχρι τότε, η νέα δημοτική αρχή θα έπρεπε να φροντίσει για την επόμενη ανανέωση της σύμβασης. Ωστόσο, αυτές τις μέρες, χρησιμοποιώντας αυτά τα λεωφορεία, οι οδηγοί ενημερώνουν τους επιβάτες ότι από την 1η Ιουνίου οι διαδρομές θα μειωθούν στο μισό, δηλαδή θα γίνονται κάθε μισή ώρα αντί των 15 λεπτών που ισχύουν τώρα.

Η ενημέρωση γίνεται προφορικά και κάθε φορά ξεκινάει ένας διάλογος με τους επιβάτες να διαμαρτύρονται έντονα, διότι οι γραμμές αυτές έχουν μεγάλη αποδοχή και έχουν βελτιώσει τη ζωή πολλών δημοτών.

Οι τρεις γραμμές διέρχονται από το κέντρο της πόλης με έξι μικρά λεωφορεία που λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07:00 έως τις 22:45 κάθε 15 λεπτά και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 15:30 κάθε 30 λεπτά.

Εξυπηρετούν δωρεάν πολλούς δημότες από τις ανατολικές, δυτικές και νότιες περιοχές του δήμου. Στις αφετηρίες στο Παγκρήτιο Στάδιο και στο Λιμάνι υπάρχει χώρος για ελεύθερη στάθμευση αυτοκινήτων. Μετρήσεις δείχνουν ότι εξυπηρετούνται περίπου ένα εκατομμύριο επιβάτες.

Το μέτρο αυτό έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο, η αναζωογόνηση των καταστημάτων και η μετακίνηση ατόμων με οικονομικές δυσκολίες. Πολλοί δημότες,, το χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά καθώς η στάση είναι κοντά στο σπίτι τους και τους απαλλάσσει από τη χρήση αυτοκινήτου.

Υπάρχει ανησυχία ότι η νέα δημοτική αρχή ίσως ξεκινάει με λάθος βήμα, και αν σκοπεύει να περιορίσει ή ακόμα και να καταργήσει αυτό το σημαντικό μέτρο, θα πρόκειται για μια σημαντική απώλει

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις