Ευρωεκλογές 2024: Πώς θα μάθετε πού ψηφίζετε – Όλα τα εκλογικά τμήματα είναι ΕΔΩ

Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά τμήματα για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου, ενώ, παράλληλα, τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε οι ψηφοφόροι να μπορούν να εντοπίσουν το που ψηφίζουν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από σήμερα, Παρασκευή 24/5, παρέχεται η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να δουν το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους.

Μάθετε πού ψηφίζετε εδώ

Σημειώνεται ότι η εν λόγω ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι 29/2/2024 και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι 30/4/2024.

Ο κάλπες στις 9 Ιουνίου ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα και δικαίωμα ψήφου έχουν ακόμη και όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους, κατά το έτος των εκλογών, όσοι/ες, δηλαδή, έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31/12/2007, είτε είναι Έλληνες πολίτες, είτε πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε πως, για όσους έχουν ήδη μεριμνήσει σχετικά, υπάρχει και η δυνατότητα να κάνουν χρήση της -πρόσφατα θεσμοθετημένης δυνατότητας- συμμετοχής στις εκλογές με επιστολική ψήφο.

Προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους, προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησής τους, για τον απαραίτητο έλεγχο. Επιπλέον, μπορεί να γίνει και χρήση της ψηφιακής ταυτότητας από το gov.gr.

Από τη χώρα μας θα εκλεγούν συνολικά 21 ευρωβουλευτές (720 στο σύνολο), με τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν να καλούνται να συγκεντρώσουν ποσοστό τουλάχιστον 3%, για να έχουν δικαίωμα να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα