Ηράκλειο: Μαρτυρίες για μετανάστη που έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε – Δύο συλλήψεις για διακίνηση των 37 μεταναστών

Ένας μετανάστης από το σκάφος με τους αλλοδαπούς που εντοπίστηκε σε δυσχερή θέση χθες στη θαλάσσια περιοχή 83 ν.μ. νότια της Κρήτης, φέρεται να έπεσε στη θάλασσα και να πνίγηκε σύμφωνα με μαρτυρίες.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στην επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής περισυλλέχθηκαν 37 αλλοδαποί (34 άνδρες και 03 ανήλικοι) από το δεξαμενόπλοιο “JULIET” σημαίας Κομόρες στη θαλάσσια περιοχή 83,5 ν.μ. νότια της Κρήτης, ενώ σύμφωνα με την αναφορά του πλοιάρχου και μαρτυρικές καταθέσεις διασωθέντων, ένας αλλοδαπός έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Οι 37 διασωθέντες μετεπιβιβάστηκαν σε Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο, με τη συνοδεία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου όπου δήλωσαν πως είχαν ξεκινήσει από ακτές Τομπρούκ ή MUSAID της Λιβύης τις πρώτες πρωινές ώρες την 21-05-2024, καταβάλλοντας 150.000 λίρες Αιγύπτου για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 36 ετών, ως οι από κοινού χειριστές του σκάφους – διακινητές για «Παράνομη είσοδο στη χώρα», «Διευκόλυνση» και «Έκθεση».

 

 

flashnews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις