SOS για την λειψυδρία – Σήμα κινδύνου και για την Κρήτη

Δήμοι σε όλη την Ελλάδα λαμβάνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τη λειψυδρία. Στην Κρήτη, οι μικρότεροι Δήμοι φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικοί στις προσπάθειές τους, προσπαθώντας να αναχαιτίσουν ένα πρόβλημα που προβλέπεται να επιδεινωθεί το καλοκαίρι.

Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για την Κρήτη να επανεξετάσει λύσεις όπως η αφαλάτωση, με συνεργασία μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας.

Ο φετινός χειμώνας δεν ήταν αρκετός για να λύσει το πρόβλημα της λειψυδρίας. Ωστόσο, ορισμένοι δήμαρχοι κατάλαβαν έγκαιρα τη σοβαρότητα της κατάστασης και έλαβαν προληπτικά μέτρα. Οι πολίτες μπορούν επίσης να συμβάλουν στην εξοικονόμηση νερού, παρόλο που μερικοί συνεχίζουν την αλόγιστη κατανάλωση.

Παράλληλα, υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των Δήμων για το ποιος εφαρμόζει τα πιο αποτελεσματικά μέτρα, γεγονός που εντείνει τις αντιπαραθέσεις. Είναι αμφίβολο αν αυτό ενδιαφέρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κρήτης, οι οποίοι το καλοκαίρι μπορεί να μείνουν χωρίς νερό για ώρες ή και μέρες.

Η συνεργασία και η ενότητα είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Η Κρήτη πρέπει να επικεντρωθεί σε συλλογικές λύσεις, αφήνοντας πίσω τις διαμάχες, ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια νερού για όλους.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις