Σχολεία: Έρχονται αποβολές για κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων – Το νέο «ποινολόγιο»

Μετά τα συνεχόμενα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων και των διαφόρων ειδών βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, το καθεστώς για την κατοχή κινητών τηλεφώνων στα σχολεία αλλάζει.

Σε ισχύ είναι από τη Δευτέρα του Θωμά που άνοιξαν τα σχολεία, η νέα υπουργική απόφαση που προβλέπει ποινές για τους μαθητές σχετικά με την κατοχή και τη χρήση κινητών τηλεφώνων. Η υπουργική απόφαση βρίσκεται πλέον σε ισχύ από τις 29 Απριλίου.

Με τα κινητά στα χέρια εμφανίστηκαν ωστόσο και σήμερα μαθήτριες και μαθητές που αδυνατούν ακόμη να πιστέψουν πως θα αποβληθούν ή μπορεί ακόμη και να αλλάξουν σχολείο αν δεν συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα.

Όπως αναφέρει το MEGA, οι εκπαιδευτικοί μιλούν για εξάρτηση πολλών παιδιών και εφήβων από τα κινητά τους σε σημείο που καμιά ποινή δεν φαίνεται πως μπορεί να την σταματήσει.

Αυτές είναι οι απαγορεύσεις

Το νέο ποινολόγιο πάντως απαγορεύει όχι μόνο τη χρήση αλλά και την κατοχή κινητών σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος μαθητής μαγνητοφωνεί ,φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί εκπαιδευτικούς ή συμμαθητές του η διεύθυνση του σχολείου υποχρεούται να επέμβει άμεσα για να το σταματήσει και να ενημερώσει τους γονείς για το περιστατικό. Αν αξιολογηθεί ως σοβαρό μπορεί να επιβάλλει αποβολή έως και 3 μέρες και αν το θέμα φθάσει στο σύλλογο διδασκόντων η αποβολή από τα μαθήματα μπορεί να φθάσει ως και τις 5 ημέρες. Ο σύλλογος διδασκόντων θα κληθεί να αποφασίσει και για αλλαγή σχολείου μαθητριών η μαθητών που θα βρεθούν να έχουν καταγράψει ιδιαιτέρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκπαίδευση - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις