Καιρός: Σκόνη και 30αρια μέχρι και το τέλος της εβδομάδας – Πού θα βρέχει σήμερα

Τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας προβλέπονται για σήμερα Τρίτη.

Την Τετάρτη περιμένουμε περισσότερη ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγες μόνο βροχές στα βόρεια, ενώ και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από τα δυτικά και νότια. Την Πέμπτη προβλέπονται θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο, μεταφορά σκόνης από την Αφρική και τοπικές λασποβροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία στα βορειοανατολικά δεν θα ξεπερνά τους 20 με 22 βαθμούς, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη θα πλησιάσει τους 30. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία προβλέπεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια, ενώ και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, σήμερα Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς να εκδηλωθούν το μεσημέρι – απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 24 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα