Ηράκλειο: Πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο για τα νοσοκομεία στις 21 Μαΐου

Η πραγματοποίηση πανηρακλειώτικου συλλαλητηρίου στις 21 Μαΐου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του νομού, αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Εργατικό Κέντρο. Η κινητοποίηση, θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας. Την ίδια ημέρα, το ΈΚΗ θα προκηρύξει στάση εργασίας προκειμένου και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στο συλλαλητήριο.

Στην σύσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ και της Ένωσης Εργαζομένων Βενιζελείου Νοσοκομείου, επισημάνθηκε η τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων. Υγειονομικοί αναφέρθηκαν στα εξουθενωτικά ωράρια, στα εντέλλεσθε των διοικήσεων για μετακινήσεις μεταξύ νοσοκομείων, στα χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες.

Ηράκλειο: Πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο για τα νοσοκομεία στις 21 Μαΐου
Το βασικό πλαίσιο αιτημάτων που συμφωνήθηκε είναι το εξής:

Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης υγείας και παιδείας.

Πλήρης στελέχωση δημόσιων νοσοκομείων και ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών.

Κατάργηση απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όχι σε συγχωνεύσεις τμημάτων και δομών υγείας.

Όχι στην ιδιωτικοοικονομική λειτουργία δημόσιων νοσοκομείων, σχολείων και πανεπιστημίων.

Το “παρών” στην σύσκεψη έδωσαν το ΕΚΗ, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας Κρήτης, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, ο Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης, ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με αυτισμό ΗΡΥΔΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, ο Σύλλογος Φίλων ΚΥ Χάρακα, η Ένωση Γονέων Ηρακλείου, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων και Γαζίου, ο ΦΣ Μαθηματικού Ηρακλείου, και ο Σύλλογος του ΕΛΜΕΠΑ.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή ertnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις