Συνελήφθη οδηγός που πέρασε 12 φανάρια με κόκκινο – Πάνω από 20.000 ευρώ πρόστιμα

Στη σύλληψη ενός οδηγού μοτοσυκλέτας που πέρασε με κόκκινο όχι ένα αλλά 12 φανάρια με κόκκινο προκειμένου να αποφύγει τους ελέγχους της Τροχαίας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο οδηγός εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (9/5) και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πρόκειται για 36χρονο ο οποίος συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο οδηγός αναζητούνταν, καθώς την προηγούμενη μέρα δεν είχε συμμορφωθεί στις υποδείξεις αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) για έλεγχο στη Βουλιαγμένη, όπου εντοπίστηκε, βραδινές ώρες της Τετάρτης, να κινείται καθ΄ υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου.

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας προέβη στη συνέχεια σε επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές, κινούμενος στην παραλιακή – Λ. Κηφισού – Λ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου – Μέγαρα, στις οποίες περιλαμβάνονταν οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση δώδεκα ερυθρών σηματοδοτών, κίνηση σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και επικίνδυνοι ελιγμοί για την αποφυγή των αστυνομικών μπλόκων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, επιτηρούνταν από υπηρεσιακά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου με άλλο όχημα ή πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Για τις παραβάσεις του ΚΟΚ, επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί ποινής στο point system (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών).

Επιπλέον, ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή περαιτέρω διοικητικού προστίμου 10.000, καθώς η μοτοσυκλέτα ήταν ανασφάλιστη και είχε δηλωθεί από το 2019 η ακινησία της.

Ο 36χρονος οδηγός, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

news247.gr

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις