ΕΣΥ: Εκσυγχρονίζονται τα Επείγοντα στα μισά νοσοκομεία της χώρας

Η ανακαίνιση και επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου «Αττικόν», ένα από τα δύο μεγάλα έργα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου για τα οποία ενημερώθηκε χθες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του ο Πρωθυπουργός, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικότερου εκσυγχρονισμού των Επειγόντων του ΕΣΥ.

Τα πρότυπα ΤΕΠ που εναρμονίζονται με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και η δημιουργία σε αυτά σύγχρονων Κέντρων για το τραύμα, αποτελούν μια μεγάλη μεταρρύθμιση που προχωρά το Υπουργείο Υγείας, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το «Αττικόν» είναι ένα από τα 60 νοσοκομεία όπου γίνονται έργα ανακαίνισης ή κατασκευής των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών. Ειδικά σε ό,τι αφορά στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Χαϊδαρίου, προωθείται η πολυεπίπεδη αναβάθμιση του ΤΕΠ, με βάση τα νέα standards του Υπουργείου Υγείας. Εκτός του οικοδομικού και ηλεκτρομηχανολογικού εκσυγχρονισμού του τμήματος, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται η πλήρης ανακατασκευή και αναδιαρρύθμιση όλων των αιθουσών, έχει σχεδιαστεί και η επέκτασή του ΤΕΠ κατά περίπου 465 τετραγωνικά μέτρα. Στόχος είναι η εξέλιξη του ΤΕΠ σε κέντρο τραύματος επιπέδου 4, που θα μπορεί να αναλάβει ακόμα και τα πιο σοβαρά περιστατικά.

Πιο αναλυτικά, από 1.800 τ.μ το ΤΕΠ διευρύνεται σε 2.300 τ.μ και τα εξεταστικά ιατρεία αυξάνονται από 12 που είναι σήμερα σε 36. Έτσι, εκτός από την εξειδικευμένη φροντίδα τραυματιών στο πρότυπο Κέντρο διαχείρισης τραύματος που θα στεγάζεται μέσα στο ΤΕΠ, αλλάζουν οι χρόνοι διεκπεραίωσης, οδηγώντας σε ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις