Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Προειδοποίηση Κολυδά για καταιγίδες σε 6 περιοχές, ανάμεσά τους και η Κρήτη

Αλλάζει από σήμερα, Πέμπτη 9/5 το σκηνικό του καιρού στη χώρα καθώς τις επόμενες 48 ώρες θα κάνει την εμφάνισή της μίνι κακοκαιρία με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Μάλιστα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί αύριο, αφού η Παρασκευή θα είναι πιο βροχερή ημέρα.

Την ίδια ώρα, ένα κύμα σκόνης κάνει την επανεμφάνισή του, το οποίο όμως δεν θα είναι ιδιαίτερα έντονο.

Καταιγίδες χτυπούν το πρωί ήδη στα βόρεια, όμως τα φαινόμενα, αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες, κυρίως από το βράδυ. Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος συνιστά μάλιστα προσοχή στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά.

Εκεί οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αρκετές καταιγίδες περιμένουμε από το πρωί της Παρασκευής στο νότιο Αιγαίο, πιθανόν εκεί να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις, με τα μεγαλύτερα ποσά βροχής στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή θα κυμαίνεται σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα.

Κολυδάς: Πρόσκαιρα ισχυρά φαινόμενα σε 6 περιοχές

Την ίδια ώρα σε ανάρτησή του για την κακοκαιρία, ο Θοδωρής Κολυδάς επισημαίνει τις έξι περιοχές στις οποίες αναμένονται πιο έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Μεταβολή του καιρού στη χώρα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα)», γράφει ο διευθυντής της ΕΜΥ στο «Χ».

Την Παρασκευή, συμπληρώνει, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. «Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα) και την Κρήτη», υπογραμμίζει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις