Σε έξαρση παραπλανητικά τηλεφωνήματα με σκοπό την χρέωση των λογαριασμών τους – «Συγχαρητήρια, κερδίσατε 800 ευρώ προσφορών. Καλέστε 901…»

Στην αρχή τους τάζουν τον… ουρανό με τ´ άστρα μέσω προσφορών εκατοντάδων ευρώ για σούπερ μάρκετ.

Εν συνεχεία τους παραπέμπουν σε τηλεφωνικές γραμμές, οι οποίες παρέχουν πληροφορίες περί αστρολογίας. Μόλις όμως αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για παραπλάνηση και λίγο αργότερα όταν αντικρίζουν τον φουσκωμένο τηλεφωνικό λογαριασμό, τους έρχεται ο ουρανός… σφοντύλι.

Σύμφωνα με τον αριθμό των πολιτών που απευθύνθηκαν στα γραφεία της «Ε» τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε έξαρση το φαινόμενο της προσπάθειας εξαπάτησης μέσω τηλεφωνημάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως τέτοια τηλεφωνήματα έγιναν ακόμα και σε γραφεία του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, και φυσικά οι επίδοξοι κολπατζήδες ανέκρουσαν πρύμναν.

Η μέθοδός τους, όπως μας την περιέγραψε ένας πολίτης, παρ´ ολίγον θύμα, είναι η εξής: τηλεφωνούν από σταθερό νούμερο από την Αττική (σύμφωνα με τον αριθμό) και ενημερώνουν πως "Συγχαρητήρια, είστε τυχερός καθώς κερδίσατε προσφορά 800 ευρώ από διαδικτυακά σούπερ μάρκετ". Όταν ρωτάει ο πολίτης πώς θα τα εξαργυρώσει αυτά τα χρήματα τον παραπέμπουν σε μια γραμμή που ξεκινάει από 901…

Οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται την παραπλάνηση και το κλείνουν. Άλλοι για να το ψάξουν καλύτερα, ρίχνουν μια ματιά στο διαδίκτυο και βρίσκουν πως το νούμερο που τους έδωσαν αντιστοιχεί σε υπηρεσίες πληροφόρησης (παντός αντικειμένου) με χρέωση. Ακόμα και περί αστρολογίας…

Υπάρχουν όμως και μερικοί ανυποψίαστοι πολίτες που καλούν στα συγκεκριμένα νούμερα και περιμένοντας να μάθουν πώς θα εξαργυρώσουν τις προσφορές που κέρδισαν έχουν χάσει αρκετά χρήματα καθώς για κάθε λεπτό στη γραμμή πέφτουν ανά τετράδα τα ευρώ.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή eleftheria.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις