Φόβοι για νέα υπόθεση «Άλεξ» στη Σκύδρα – Ο τρόμος των μικρών παιδιών

Μνήμες από την υπόθεση ανελέητου bullying και δολοφονίας του 11χρονου Αλεξ στη Βέροια έχουν ζωντανέψει στη Σκύδρα της Πέλλας, όπου μαθητές υφίστανται σχολικό εκφοβισμό από συμμορία ανηλίκων που δρα μέσα σε σχολικό συγκρότημα.

«Κορυφή του παγόβουνου» αποτέλεσε η αποκάλυψη πως ένα από τα μέλη της συμμορίας, μαθητής της γ’ γυμνασίου, είχε σβήσει τσιγάρο στο μάγουλο 14χρονου. Από τότε ακολούθησε μπαράζ καταγγελιών από ακόμα τρεις μαθητές που έχουν πέσει θύματα bullying, με ένα από τα παιδιά που στοχοποιήθηκαν να λέει στους γονείς του ότι φοβάται μην έχει την τύχη του μικρού Αλεξ!

Μία 15χρονη μαθήτρια ήταν ένα από τα θύματα στο ίδιο σχολείο. Η μητέρα της περιγράφει: «Αυτό γίνεται από την αρχή της χρονιάς. Αυτή η παρέα δημιουργεί προβλήματα με την ανοχή των καθηγητών. Η μικρή μου ήταν εκδρομή με το σχολείο. Πήγε ο αρχηγός από αυτούς και έτσι όπως κάθονταν τους είπε “πάρτε δρόμο από εδώ, θέλω να καπνίσω”. Η μικρή είπε “έχει τόσο χώρο” και αυτός της είπε “άκουσες τι σου είπα, θα κάνεις ό,τι σου πω εγώ”. Είπε η δικιά μου “όχι, δεν θα γίνεται ό,τι θέλεις εσύ”. Αρχισε να τη βρίζει με πολύ άσχημες λέξεις, να της λέει ότι θα τη σκοτώσει. Φοβήθηκε, πήγε στο γραφείο, ενημέρωσε τη γυμνασιάρχη, τον κάλεσαν, αλλά δεν ξέρω τι του είπαν. Τα παιδιά όλα ήταν τρομοκρατημένα, μιλάμε για 15χρονα. Οι γονείς τους ξέρουν τα πάντα, έχουν χάσει τον ύπνο τους. Ο πατέρας του ενός γύρισε και είπε δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Οταν ήρθε το δικό μου το παιδί στο σπίτι, το πήρα με το καλό, μου είπε “μαμά, δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση, φοβάμαι”. Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα, έτρεμε και έκλαιγε. Είναι μια παρέα πέντε παιδιών, από τα οποία οι δύο είναι οι πιο σκληροί. Είναι αυτά που χτυπάνε. Η κατάσταση έχει ξεφύγει».

Η ίδια συμμορία είχε ξυλοκοπήσει μαθητή κατά τη διάρκεια εκδρομής του σχολείου στην Κέρκυρα. Στο ξενοδοχείο είχε πάει η Αστυνομία, αλλά οι γονείς των μαθητών δεν ενημερώθηκαν επίσημα… Το τέταρτο περιστατικό bullying στο ίδιο σχολείο έγινε σε παιδί που φοβάται μην καταλήξει όπως ο Αλεξ στη Βέροια, σύμφωνα με τον δικηγόρο Αντώνη Ξυλουργίδη. «Οι καταγγελίες είναι τέσσερις. Η τέταρτη περίπτωση φοβάται να μην καταλήξει σαν τον Αλεξ, έτσι μου είπε το παιδί με τους γονείς του, φοβούνται τα αντίποινα» δήλωσε ο δικηγόρος, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την αρμόδια διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το σχολείο.

Κάποιοι φαίνεται πως έχουν επιβάλει τον «νόμο της σιωπής» στη σχολική κοινότητα. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν τον δικηγόρο των παιδιών που έχουν πέσει θύματα σχολικού εκφοβισμού. «Συγγενικά πρόσωπα των δραστών μού στέλνουν μηνύματα και μου απευθύνουν μειωτικούς χαρακτηρισμούς» καταγγέλλει ο κ. Ξυλουργίδης. Εξάλλου, έχει μεταφερθεί στον δικηγόρο «τι πηγαίνεις απέναντί τους; Αυτοί είναι τοπικοί παράγοντες».

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα