Μηνύματα Περιφερειάρχη Κρήτης για τις αυριανές επετείους λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και για την Ημέρα της Ευρώπης

Σε μηνύματα του για τις αυριανές επετείους της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και για την Ημέρα της Ευρώπης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρει:

Επέτειος λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Μηνύματα Περιφερειάρχη Κρήτης για τις επετείους λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και για την Ημέρα της Ευρώπης

«Η 9Η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, είναι μια ημέρα απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους, για μια Ευρώπη ελεύθερη. Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους Αγωνιστές, εναντίον των δυνάμεων κατοχής και κρατούμε άσβεστη τη φλόγα της μνήμης τους».

Ημέρα της Ευρώπης

Μηνύματα Περιφερειάρχη Κρήτης για τις επετείους λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και για την Ημέρα της Ευρώπης

«Η 9Η  Μαΐου, η Ημέρα της Ευρώπης, 74 χρόνια μετά τη Διακήρυξη Σούμαν, μας υπενθυμίζει την αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως χώρου ευημερίας και ασφάλειας των λαών. Των λαών που πρεσβεύουν κοινές αξίες και διαμορφώνουν το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ιδιαίτερα, σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων, οι οποίες επηρεάζουν και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρώπη οφείλει να απαντήσει με ενότητα και αλληλεγγύη. Από τα ερείπια ενός καταστροφικού πολέμου, πρόβαλε το όραμα της ειρήνης. Δεκαετίες μετά και λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρώπη οφείλει «να χτίζει γέφυρες» που θα ενώνουν τους λαούς και προπάντων θα δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις