Δημοσκόπηση Alco: Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό με την εκλογή Ανδρουλάκη

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Ενδιαφέρον στοιχεία έφερε στο φως η χθεσινή δημοσκόπηση της Alco για το Open τα στοιχεία της οποίας δημιουργούν νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού καταγράφει τις τάσεις στην κοινωνία αναφορικά με την πανδημία αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και την ανάδειξη στην ηγεσία του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Εκτοξεύθηκε» το ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ΚΙΝΑΛ ενισχύεται μετά και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία, καθώς καταγράφει ποσοστό 13,6% έναντι 9,7% που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Απώλειες καταγράφουν και τα δυο μεγάλα κόμματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει 2,5% και τη ΝΔ 0,7%, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται με ποσοστό 32,6% (από 33,3%), ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,1% (από 23,6%), το ΚΙΝΑΛ με 13,6% (από 9,7%), το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 3,6% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αξιολογείται θετικά από το κοινό καθώς 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει θετική άποψη για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Την ίδια ώρα, στη δημοσκόπηση καταγράφεται, επίσης, η δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, με το 63% των πολιτών να δηλώνουν πως δεν είναι ικανοποιημένοι.

Στο ερώτημα «τι είναι αυτό που σας ανησυχεί περισσότερο το 2022» το 47% απάντησε η πανδημία, ενώ το 40% τα οικονομικά της οικογένειας.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις