Ηράκλειο: Με το διάσημο ρομπότ SOPHIA συνομίλησε ο Δήμαρχος Φαιστού

 Συνομιλία με το Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη είχε το διάσημο ρομπότ Sophia, το οποίο αξιοποιεί δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και βρέθηκε στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της 3 ης Ολυμπιάδας Ρομποτικής.
Ο Δήμαρχος ρώτησε τη Sophia για τον αν γνωρίζει τον Πολιτισμό του Δήμου Φαιστού και την ιστορία του με την ίδια να αποκρίνεται πως τον γνωρίζει πολύ καλά, όπως επίσης γνωρίζει πως είναι πάρα πολύ πλούσιος και σημαντικός. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ρώτησε τη Sophia για τα Μάταλα και τους χίπις, με το ρομπότ να δείχνει ότι γνωρίζει τα πάντα για την περιοχή, τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, αλλά και γενικότερα για τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης Τουρισμού του Δήμου.
«Η συνομιλία με ένα ρομπότ όπως η Sophia που αξιοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα μας, δείχνει πως προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς στο μέλλον» δήλωσε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:
«Σεβόμαστε την τεχνολογία, αλλά σεβόμαστε και τους ανθρώπους. Όπως διαπιστώσαμε άλλωστε, άνθρωποι βρίσκονται πίσω απ’ όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη του τόπου μας και τη συνολική ανάπτυξη, με σεβασμό στον ανθρώπινο παράγοντα και ορθολογική χρήση όλων των νέων τεχνολογιών».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις