Αρναουτάκης: «Συνεργούμε για να καταστήσουμε τον τουρισμό της Κρήτης πρότυπο ανάπτυξης»
Αρναουτάκης: «Συνεργούμε για να καταστήσουμε τον τουρισμό της Κρήτης πρότυπο ανάπτυξης»

Αρναουτάκης: «Συνεργούμε για να καταστήσουμε τον τουρισμό της Κρήτης πρότυπο ανάπτυξης»

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της Περιφερειακής της πολιτικής για τον τουρισμό συνεργεί και συνθέτει δυνάμεις με το Υπουργείο, τον ΕΟΤ, τους Δήμους και τους Φορείς του Τουρισμού στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που θα είναι βιώσιμη, δίκαιη, ισόρροπη, θα διαφυλάττει και θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά, τη  φυσική ομορφιά του νησιού μας, τη μοναδικότητα της κρητικής γαστρονομίας και προβάλλοντας τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και προορισμού. 

Τα παραπάνω τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας στο συνέδριο με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!» με τη συμμετοχή της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, πολιτικών, εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών της τουριστικής αγοράς και οικονομίας που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο στο ξενοδοχείο Capsis Astoria.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης καλωσορίζοντας την Υπουργό και τους θεσμικούς εκπροσώπους επεσήμανε ότι, μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική προσέγγιση προσπαθούμε να αναδείξουμε την Κρήτη, ως έναν τουριστικό προορισμό που είναι ιδανικός για όλη τη διάρκεια του χρόνου, που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες εξειδικευμένων ομάδων τουριστών, αθλητών, ερευνητών, επιστημόνων, μαθητών.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσουμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς, την προσπάθεια μέχρι να καταστήσουμε τον τουρισμό της Κρήτης, ως πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Παράλληλα εστιάζουμε και αναδεικνύουμε το πολιτιστικό απόθεμα του νησιού, ενισχύουμε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και συνεργαζόμαστε τόσο με το Δήμο Ηρακλείου όσο και με το Υπουργείο Πολιτισμού για την κατάθεση του φακέλου για την ένταξη της Κνωσού και των υπολοίπων ανακτορικών κέντρων, στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Σε εξέλιξη στο Ηράκλειο το συνέδριο με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Προορισμός Κρήτη!»

Κομβικό ρόλο για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, θα διαδραματίσει η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία, και βεβαίως η ολοκλήρωση του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι. Ένα αεροδρόμιο το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί 11 εκατομμύρια επισκέπτες σε ετήσια βάση, γεγονός που θα σημάνει την περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης.

Οι εργασίες του συνεδρίου είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις