Ισραήλ: «Σίγουρα τα αντίποινα» - Εντάσεις και διαφωνίες στο πολεμικό συμβούλιο
Ισραήλ: «Σίγουρα τα αντίποινα» - Εντάσεις και διαφωνίες στο πολεμικό συμβούλιο

Ισραήλ: «Σίγουρα τα αντίποινα» – Εντάσεις και διαφωνίες στο πολεμικό συμβούλιο

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Σε έντονο κλίμα διεξάγεται η συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ, για τον τρόπο και το εύρος της απάντησης στο Ιράν, μετά την εναέρια επίθεση με εκατοντάδες drones και πυραύλους, σύμφωνα με αξιωματούχους του Ισραήλ, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα μία «κοινή οδός» για τον τρόπο με τον οποίο θα εξαπολύσουν αντίποινα στο Ιράν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το συμβούλιο είναι αποφασισμένο να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν, ωστόσο τα μέλη του συνεχίζουν να διαφωνούν για το χρονοδιάγραμμα και το εύρος μιας τέτοιας απάντησης. Συμπληρωματικά σε μία πιθανή στρατιωτική επίθεση, το πολεμικό συμβούλιο εξετάζει διπλωματικές επιλογές για περαιτέρω απομόνωση του Ιράν στην παγκόσμια σκηνή.

Ο υπουργός Μπένι Γκαντζ πιέζει για μία πιο γρήγορη απάντηση στο Ιράν, ενώ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται να καθυστερεί την λήψη απόφασης. Ο Γκαντζ εκτιμά, ότι όσο πιο πολύ το Ισραήλ καθυστερεί την απάντηση στην επίθεση του Ιράν τόσο πιο δύσκολο θα είναι να λάβει παγκόσμια στήριξη για μία τέτοια επίθεση, σύμφωνα με πηγές στο CNN. Πολλές χώρες προειδοποιούν ήδη το Ισραήλ να μην κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση με μία στρατιωτική επίθεση.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsbomb.gr
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις