Σχολεία: 2 μέρες «μπόνους» στους μαθητές – Πότε θα κλείσουν για Πάσχα
Σχολεία: 2 μέρες «μπόνους» στους μαθητές – Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Σχολεία: 2 μέρες «μπόνους» στους μαθητές – Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Φέτος το Πάσχα «πέφτει» στις 5 Μαϊου. Έτσι, οι μαθητές θα πάνε τελευταία ημέρα στο σχολείο πριν από το Πάσχα την Παρασκευή 26 Απριλίου και θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Τα σχολεία κλείνουν κάθε χρόνο την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι μαθητές επιστρέφουν στις σχολικές υποχρεώσεις μετά την Κυριακή του Θωμά που φέτος πέφτει στις 12 Μαΐου.

Επομένως, οι μαθητές θα πάνε τελευταία φορά σχολείο πριν το Πάσχα την Παρασκευή 26 Απριλίου και θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Η Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει τη Δευτέρα 28 Απριλίου, η Μεγάλη Παρασκευή είναι στις 3 Μαϊου και η Δευτέρα του Πάσχα είναι στις 6 Μαϊου.

Κλειστά σχολεία για 2 μέρες σε όλη την Ελλάδα

Επιπλέον, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες λόγω των ευρωεκλογών του 2024. Ακριβέστερα, τα εκπαιδευτήρια θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.

Οι μαθητές που θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων είναι αυτοί του Δημοτικού, καθώς είναι τα μόνα που θα παραμείνουν κλειστά. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα έχουν ήδη ολοκληρώσει τη χρονιά τους, μένοντας να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις, ενώ οι Πανελλήνιες 2024 θα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Είναι προφανές ότι αυτές τις ημέρες δεν θα διεξαχθούν ούτε οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ούτε οι Πανελλαδικές.

eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκπαίδευση - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις