Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Πιθανή η παράταση για πληρωμή

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Παράταση θα λάβει, όπως όλα δείχνουν, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2022, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση. Eπομένως οι ιδιοκτήτες οχημάτων -με τα έως τώρα δεδομένα- θα πρέπει να προγραμματίσουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου.

Την παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας προμηνύει και το γεγονός πως φέτος αναρτήθηκαν πιο αργά από οποιαδήποτε άλλη χρονιά.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να μπουν στο site της ΑΑΔΕ (aade.gr) και να προχωρήσουν στη διαδικασία πληρωμής διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερό πρόστιμο. Σημειώνεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι ίδια με την προηγούμενη χρονιά και έτσι οι φορολογούμενοι δεν θα δουν κάποια αύξηση.

Η πληρωμή γίνεται είτε με QR code η μέσω e-banking ενώ οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν έως και σε 12 δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Εάν κάποιος δεν έχει σκοπό να κάνει χρήση του αυτοκινήτου του μπορεί να καταθέσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες στη σελίδα της ΑΑΔΕ και να μην πληρώσει τον φόρο.

Προκειμένου τα οχήματα να τεθούν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία, θα πρέπει να βρίσκονται σε κυκλοφορία/ακινησία, αντίστοιχα, και οι πινακίδες και τα υπόλοιπα στοιχεία κυκλοφορίας τους να βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις