Τι λέει ο Γ. Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Νέα Υόρκη - «Είναι ολίγον αξιοπερίεργο»
Τι λέει ο Γ. Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Νέα Υόρκη - «Είναι ολίγον αξιοπερίεργο»

Τι λέει ο Γ. Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Νέα Υόρκη – «Είναι ολίγον αξιοπερίεργο»

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη, ένα μέγεθος δόνησης που έχει να σημειωθεί πάνω από 140 χρόνια στην πόλη «που δεν κοιμάται ποτέ». Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Newsbomb.gr η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή αλλά όχι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Ο Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για τον σεισμό που συνέβη στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού και έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά. Όπως χαρακτηριστικά ανέλυσε δεδομένου ότι ο σεισμός έγινε στην ανατολική πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, που βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό δεν φαίνεται να είναι κάτι το ανησυχητικό.

«Στις ΗΠΑ, η ανατολική πλευρά η οποία βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό δεν χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα, σε αντίθεση με τη δυτική μεριά, την Καλιφόρνια όπου γίνονται μεγάλοι και συχνοί σεισμοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας σεισμός σχετικά μικρού μεγέθους 4,8 ότι θα προκαλέσει μια έκπληξη. Σεισμοί με αυτά τα μεγέθη μπορούν να συμβούν παντού στον πλανήτη», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Δεν εμφανίζεται κάποια επιμονή. Έχουμε μεμονωμένο σεισμό όπως εμφανίζεται. Δεν δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό. Προς το παρόν δεν είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος. Είναι ολίγον αξιοπερίεργο. Μπορεί όμως να γίνει»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις