Φουλ για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία τα Χανιά – «Γονάτισαν» (2-1) την Καλλιθέα

Σε ένα γήπεδο… καμίνι τα Χανιά βροντοφώναξαν ότι είναι έτοιμα να γράψουν ιστορία και να ανέβουν για πρώτη φορά στην Ιστορία τους στη Super League.

Στο ντέρμπι τίτλου του 2ου ομίλου η χανιώτικη ομάδα με τεράστια ώθηση από το χανιώτικο κοινό που… κόχλαζε από νωρίς στα Περιβόλια έφτασε στη σπουδαία νίκη με 2-1, που τη φέρνει στην κορυφή με πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με την Καλλιθέα.

Τα Χανιά έκαναν… εκρηκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι με τρεις καλές στιγμές μέχρι το 4’ και γκολ στο 10’ με τον Μάναλη, απέναντι σε μία Καλλιθέα που κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και τον πρώτο της σκόρερ Λουκίνα στον πάγκο.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν… μέτρα μετά από το 20’ χωρίς να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Κλέιμαν. Αντί γι’ αυτό μάλιστα τα Χανιά έφτασαν και σε δεύτερο γκολ όταν ο Νίλι εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μουστακόπουλου και έβγαλε… μάτι τον Κόλα για το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλιθέα είχε την κατοχή της μπάλας, τα Χανιά δεν μπορούσαν να “παγώσουν” τον ρυθμό του παιχνιδιού και με την είσοδο του Λουκίνα δέχθηκε περισσότερη πίεση η άμυνά τους. Το εκπληκτικό γκολ με ψαλιδάκι του Λουκίνα στο 58’ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με τον ίδιο παίκτη να μην μπορεί για λίγο να βρει την μπάλα και να απειλήσει με την ισοφάριση στο 72’ και στο 85’.

Από την άλλη τα Χανιά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν διαδοχικές αδράνειες του Ρομαό, χάνοντας ευκαιρία με τον Λεμονή στο 79’, ενώ στο 82’ έσωσε την Καλλιθέα ο Ματίγια κόβοντας προ του Μούλερ. Στο 85’ ο Ουές αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και τα Χανιά μπόρεσαν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους και με παίκτη παραπάνω φτάνοντας στη σπουδαία νίκη.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2’ Μεγάλη ευκαιρία, από σέντρα του Σιλά και κόντρα στον Ματίγια η μπάλα στρώνεται στον Τσέλιο, που σουτάρει από κοντινή απόσταση για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Κότσαρης.

3’ Νέα φάση για τα Χανιά. Από φάουλ του Νίλι ο Κόλα πήρε την κεφαλιά για να αποκρούσει ξανά σε κόρνερ ο Κότσαρης.

4’ Κόρνερ του Σιλά κεφαλιά του Μαζουλουξή άουτ.

4’ Σουτ του Τσέλιου μακριά από την εστία η μπάλα.

10’ ΓΚΟΛ: Ο Μάναλης πασάρει στον Νίλι, ο οποίος σεντράρει ξανά για τον Μάναλη, που με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

23’ Σέντρα του Ντεμέτριους κεφαλιά του Καινούργιου απομακρύνει ο Νίλι.

26’ Φάουλ του Ματίγια η μπάλα στο τείχος, σουτ του Μουστακόπουλου μπλοκάρει ο Κλέιμαν.

31’ ΓΚΟΛ: Από εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Νίλι ο Κόλα πλασάρει τον Κότσαρη για το 2-0.

45+2’ Γύρισμα του Νίλι στον Κόλα, το δυνατό σουτ του οποίου φεύγει ψηλά πάνω από την εστία.

51’ Μετά από ωραία συνεργασία με τον Κόλα ο Νίλι σέντραρε και ο Μάναλης για λίγο δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα κινούμενος προς την εστία του Κότσαρη.

53’ Φάουλ του Ματίγια κεφαλιά του Κυνηγόπουλου άουτ.

58’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Ουές ο Λουκίνας με εκπληκτικό ψαλιδάκι παρά την πίεση του Ματάους σκοράρει για το 2-1.

64’ Πάσα του Ντίας σουτ του Μάνου μπλοκάρει ο Κότσαρης.

73’ Ευκαιρία για την Καλλιθέα, από σέντρα του Κυνηγόπουλου ο Λουκίνας δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και στην αντεπίθεση ο Μάναλης σούταρε αλλά από την πλάτη του Ουές απομακρύνθηκε.

79’ Λάθος του Ρομαό, ο Μάνος γυρίζει την μπάλα στον επερχόμενο Λεμονής, που πλασάρει άουτ.

82’ Από πλάγιο άουτ του Κατσούρι ο Μάνος κερδίζει ξανά από τον Ρομαό και γυρίζει προς τον Μούλερ αλλά διώχνει ο Ματίγια.

85’ Σέντρα του Ματίγια ο Λουκίνας κάνει την προβολή αλλά δεν μπορεί να βρει την μπάλα, που κατέληξε άουτ.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας) – Μεϊντανάς (Αχαΐας)

4ος διαιτητής: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες κάρτες: Ματάους (24’), Λεμονής (53’), Ελευθεριάδης (από τον πάγκο), Σίλβα (από τον πάγκο), Ουές (79’ και 85’)

Κόκκινη κάρτα: Ουές (85’)

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Κλέιμαν, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Ματάους, Σιλά (75’ λ.τρ. Παναγιώτου), Λεμονής, Ντίας (69’ Τσορνομάς), Τσέλιος (56’ Μούλερ), Κόλα (56’ Μάνος), Νίλι (69’ λ.τρ. Κατσούρι), Μάναλης.

Καλλιθέα (Αλέκος Βοσνιάδης): Κότσαρης, Ρομαό, Τσιβελεκίδης, Ουές, Καινούργιος, Μουστακόπουλος (46’ Σίλβα), Ματίγια, Ντεμέτριους (46’ Λουκίνας), Βασιλόγιαννης (74’ Τόρες), Μουτίνιο (87’ Μανθάτης), Κυνηγόπουλος.

 

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις