Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Ενεργειακές Κοινότητες στον Άγιο Νικόλαο και στο Οροπέδιο Λασιθίου
Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Ενεργειακές Κοινότητες στον Άγιο Νικόλαο και στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Ενεργειακές Κοινότητες στον Άγιο Νικόλαο και στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 16.00 το απόγευμα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ και το Σάββατο 6 Απριλίου στις 10.00 το πρωί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του Δ. Οροπεδίου-Λασιθίου στο Τζερμιάδο. 

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της, με σαφή προσανατολισμό στον άξονα της ενεργού περιβαλλοντικής διαχείρισης, σχεδιάζει δράσεις σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Μετάβαση.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και υλοποιείται από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνονται με αρωγό την κοινωνία, ενώ τα οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε με ποιο τρόπο μέσα από την ατομική ευθύνη αλλά και τις συλλογικές συνέργειες μπορούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ποιοτική ανάπτυξη.

Εκδήλωση Αγίου Νικολάου: θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ, οδός Λασθένους & Σφακιανάκη, την Παρασκευή 05/04/2024 και ώρα 16:00 μ.μ. 

Εγγραφές στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-agios-nikolaos/

Εκδήλωση Τζερμιάδο: θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο του Δ. Οροπεδίου-Λασιθίου στο Τζερμιάδο, το Σάββατο 06/04/2024, ώρα 10:00 π.μ. 

Εγγραφές στο Link:  https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-tzermiado/

 

Γενικές πληροφορίες: Μαρία Καλαϊτζάκη, τηλ: 2810-751500 (εσωτ.18) και στα email: kalaitzaki@daidalosao.gr και info@minoanenergy.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις