Σε επιφυλακή το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Το Βέλγιο στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις
Σε επιφυλακή το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Το Βέλγιο στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις

Σε επιφυλακή το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Το Βέλγιο στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2024, ειδικότερα μετά την επίθεση στη Μόσχα, με τη χώρα να φοβάται για ενδεχόμενη τρομοκρατική απειλή.

Η κυβέρνηση του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου ότι θα στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο Παρίσι για να ενισχύσει την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι, μετά από αίτημα της Γαλλιάς.

«Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε τη συνεισφορά του Βελγίου στην προστασία και την ασφάλεια των Αγώνων. Αναλύσαμε το αίτημα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε», δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Άμυνας Λουντιβίν Ντεντόντερ στο ραδιόφωνο RTL.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα παρασχεθεί βελγική υποστήριξη στον «τομέα αναζήτησης και εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών».

Εκτός από το Βέλγιο, και η Πολωνία και συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι η χώρα θα στείλει επίσης στρατιωτικές ενισχύσεις για την ασφάλεια στους Αγώνες.

«Οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις θα ενταχθούν στον διεθνή συνασπισμό που έχει συσταθεί από τη Γαλλία για να υποστηρίξει την προετοιμασία και την ασφάλεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024», δήλωσε ο Βλάντισλαβ Κοσίνιακ-Καμίτζ στα social media.

«Μια ειδική ομάδα αποτελούμενη από στρατιώτες μας, συμπεριλαμβανομένων και σκύλων ανιχνευτών, θα αναπτυχθεί στο Παρίσι. Ο κύριος στόχος της θα είναι να αναλάβει επιχειρήσεις για τον εντοπισμό εκρηκτικών και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η Γερμανία δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα συνεισφέρει επίσης.

Άλλοι Ευρωπαίοι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας, θα συμμετάσχουν επίσης παρέχοντας δεκάδες αστυνομικούς για να βοηθήσουν στην περιπολία στους δρόμους, δήλωσαν διπλωμάτες.

Η Γαλλία ζητά από 45 χώρες να στείλουν στρατιωτικές, αστυνομικές και πολιτικές δυνάμεις για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων
Η Γαλλία ζήτησε από περίπου 45 ξένες χώρες να συνεισφέρουν με χιλιάδες επιπλέον στρατιωτικό, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, για να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού.

Το αίτημα υποβλήθηκε για βοήθεια τόσο σε στρατιωτικές όσο και σε αστυνομικές αποστολές που κυμαίνονται από μηχανοκίνητες δυνάμεις, εμπειρογνώμονες για αντιμετώπιση ηλεκτρονικών επιθέσεων, ειδικούς ανίχνευσης και εξουδετέρωσεις ναρκών, ειδικούς κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ομάδες ανίχνευσης σκύλων.

Η χώρα σχεδιάζει να αναπτύξει περίπου 45.000 γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας, 20.000 άτομα ιδιωτικής ασφάλειας και περίπου 15.000 στρατιωτικούς κάθε μέρα για να προστατεύσει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, όπου εκατομμύρια φίλαθλοι και τουρίστες να μένουν στη χώρα για αρκετές εβδομάδες.

Η γαλλική κυβερνητική πηγή είπε ότι 35 χώρες έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει θετικά:

Εκτός από τα ευρύτερα αιτήματα, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θα στείλουν επίσης τις δικές τους δυνάμεις ασφαλείας, ανέφεραν πηγές.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις