Ισοσκελίζεται ο προϋπολογισμός 2024 του Δήμου Ηρακλείου - Συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα 1/4 η Δημοτική Επιτροπή
Ισοσκελίζεται ο προϋπολογισμός 2024 του Δήμου Ηρακλείου - Συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα 1/4 η Δημοτική Επιτροπή

Ισοσκελίζεται ο προϋπολογισμός 2024 του Δήμου Ηρακλείου – Συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα 1/4 η Δημοτική Επιτροπή

Την έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού 2024 του Δήμου Ηρακλείου με την ενσωμάτωση του δανείου του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠ&Δ), καλείται να επικυρώσει η Δημοτική Επιτροπή, σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι.

Η συνεδρίαση έχει έκτακτο χαρακτήρα, επειδή μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για τη χορήγηση του δανείου ισοσκελίσεως του προϋπολογισμού 2024 από το ΤΠ&Δ, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου η άμεση έγκριση του σχεδίου του προϋπολογισμού, η αποστολή του στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. προκειμένου να παράσχει τη γνώμη του επ' αυτού και στη συνέχεια η διαβίβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής και Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός σε δήλωσή του επισημαίνει ότι με αυτόν τον προϋπολογισμό γίνεται μια αρχή για τον συνολικό εξορθολογισμό της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου. Μια προσπάθεια που θα έχει συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και θα δημιουργήσει το υπόβαθρο έτσι ώστε το 2025 ο Δήμος Ηρακλείου να έχει έναν πιο έντονο αναπτυξιακό προϋπολογισμό, με οράματα και στόχους. Τονίζει ότι το δάνειο δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα, δίνει όμως την απαιτούμενη ανάσα για τα επόμενα βήματα.

Πρόκειται για μια «ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή» μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και ΤΠ&Δ. Ένα χρηματικό απόθεμα για να καλύπτονται προοδευτικά οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του Δήμου. «Ισορροπία – σταθεροποίηση – ανάπτυξη. Ο προϋπολογισμός του 2024 ισορροπεί την οικονομική λειτουργία του Δήμου, σταθεροποιεί την κατάσταση και δίνει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά. Λύσαμε τον γόρδιο δεσμό, κοιτάζουμε μπροστά, δεν λέμε μισόλογα, δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Κινηθήκαμε σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία είχαμε και τις επιλογές που κάναμε στην βάση αυτών των δεδομένων. Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για νέα έργα, έχουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα, αναπτυσσόμαστε και δημιουργούμε τις συνθήκες συνεργασίας με την κεντρική διοίκηση και τους φορείς χρηματοδότησης. Αυτά τα αποτελέσματα, θα αποτυπωθούν και στις αναθεωρήσεις του 2024, αλλά και στον προϋπολογισμό του 2025.» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις