Αγανάκτηση υγειονομικών για τα περιστατικά βίας εναντίον τους - «Σεβαστείτε αυτούς που λέγατε ήρωες»
Αγανάκτηση υγειονομικών για τα περιστατικά βίας εναντίον τους - «Σεβαστείτε αυτούς που λέγατε ήρωες»

Αγανάκτηση υγειονομικών για τα περιστατικά βίας εναντίον τους – «Σεβαστείτε αυτούς που λέγατε ήρωες»

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Πρόκειται για μια παντελώς άγνωστη μέχρι πρότινος αλλά και αντίθετη με το λειτούργημα του ιατρού, κατάσταση, την οποία συχνά οι υγειονομικοί είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται, με ορισμένα περιστατικά να γίνονται ιδιαίτερα σοβαρά και βίαια.

Υγειονομικός που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του επικοινώνησε με το Newsbomb.gr και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε περιστατικά με νοσηλευόμενους που διακομίζονται στα νοσοκομεία ως κρατούμενοι και με αστυνομική συνοδεία.

Οι απρεπείς εκφράσεις, ακόμα και η βία, ειδικά κατά τη διάρκεια διαδικασιών νοσηλείας στις οποίες η αστυνομική φρουρά δεν είναι παρούσα, εναντίον τους, είναι συχνές, με τελευταίο περιστατικό, σε κεντρικό νοσοκομείο της Αττικής, δύο κρατούμενοι που συνελήφθησαν για βία κατά αστυνομικών, να επαναλαμβάνουν τη συμπεριφορά τους και μέσα στο νοσοκομείο, κατά υγειονομικών.

Δείτε τη χαρακτηριστική ανάρτηση μιας νοσηλεύτριας, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτεί σεβασμό για το λειτούργημά της.

Αγανάκτηση υγειονομικών για τα περιστατικά βίας εναντίον τους - «Σεβαστείτε αυτούς που λέγατε ήρωες»

 

Ωστόσο,μια σημαντική εξέλιξη προς την αντιμετώπιση του προβλήματος, είναι η πρόσφατη διάταξη που περιλήφθη στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και προβλέπει αυστηρές ποινές σε όσους ασκούν βία σε βάρος υγειονομικών.

Η συγκεκριμένη διάταξη υπήρξε αποτέλεσμα επιμονής και ισχυρών πιέσεων που άσκησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στα συναρμόδια Υπουργεία.

Το άρθρο 33 του νόμου 5090/24 ορίζει ότι «όποιος εισέρχεται σε δοµές παροχής υπηρεσιών υγείας, συµπεριλαµβανοµένων των κινητών µονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές µονάδες παροχής υγειονοµικών υπηρεσιών άµεσης βοήθειας και µε οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως µε φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζοµένων, υπαλλήλων ή ασθενών διαταράσσει τη λειτουργία τους, τιµωρείται µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηµατική ποινή και αν η πράξη συνδέεται µε πρόκληση βιαιοπραγίας, µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηµατική ποινή».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις