Mε το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Φοινικιάς -Μαλάδων αντιπροσωπεία του ΤΕΕ - ΤΑΚ
Mε το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Φοινικιάς -Μαλάδων αντιπροσωπεία του ΤΕΕ - ΤΑΚ

Mε το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Φοινικιάς -Μαλάδων αντιπροσωπεία του ΤΕΕ – ΤΑΚ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Φοινικιάς Μαλάδων παρευρέθηκε χθες αντιπροσωπεία από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Η συνάντηση η οποία διεξήχθη με πρωτοβουλία της Μόνιμης Επιτροπής Βιομηχανίας του ΤΕΕ -ΤΑΚ, με αφορμή τις συζητήσεις με το προεδρείο του Συνδέσμου για την αναγκαιότητα Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων της Πόλης του Ηρακλείου σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική παραγωγική επιχειρηματικότητα, τα οποία ανακόπτουν και περιορίζουν τις προοπτικές της, καθώς και πιο επισταμένα τα χρόνια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις λόγω της έλλειψης των Υποδομών στην περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν θέματα όπως:

-Έλλειψη Υποδομών και οδικών δικτύων / προσβάσεων στην περιοχή.

-Σύνδεση της περιοχής με τον ΒΟΑΚ.

-Θέματα χωροταξικού σχεδιασμού που αφορά το Βιομηχανικό Πάρκο Μαλάδων Φοινικιάς.

-Ανάπτυξης νέων συνεργιών και διασυνδέσεων , καθώς και υποστήριξη στο μείζον θέμα του ενεργειακού κόστους παραγωγής και λειτουργίας.

-Φυσικά η ανάδειξη του επαγγέλματος του Μηχανικού και της συμβολής του σε αυτήν την ανάπτυξη η οποία δημιουργείται από τις Επιχειρήσεις και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

"Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ του ΣΥΝΕΦΜΑ ο Πρόεδρος κ. Καθέρης, Γενικός Γραμματέας κ. Μαυράκης, ο Ταμίας κ. Λίβας , και το Μέλος & υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Παγωμένος. Την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ αποτέλεσαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ταβερναράκης, ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής κ. Κουμπενάκης, ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Βιομηχανίας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Βασιλάκης, ενώ μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης συμμετείχε και η Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Μεταφορών του ΤΕΕ/ΤΑΚ κα. Σίτη.

Οι εκπρόσωποι των δύο Φορέων, συμφώνησαν στα πλαίσια του υπό σύνταξη Μνημονίου συνεργασίας να προχωρήσουν σε νέα συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει κοινή Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ για ζητήματα Αναθεώρησης του ΓΠΣ Ηρακλείου, Χρηματοδοτικών Εργαλείων ΕΣΠΑ και γενικότερα θέματα ανάπτυξης και Υποδομών.

Η συμβολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, στην προώθηση και δυνατόν επίλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στο Βιομηχανικό Πάρκο Φοινικιάς – Μαλάδων, οι οποίες απασχολούν και μεγάλο αριθμό συναδέλφων Μηχανικών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη λόγω του ρόλου του ΤΕΕ και των περιφερειακών του Τμημάτων.

Η συνεργασία και η από κοινού προώθηση θεμάτων τα οποία ανακόπτουν τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, είναι δεδομένο ότι θα απασχολήσουν το προσεχές διάστημα τους δύο Φορείς".

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις