Στο εδώλιο 30χρονος για απόπειρα βιασμού και για απόπειρα κατάχρησης ανηλίκου
Στο εδώλιο 30χρονος για απόπειρα βιασμού και για απόπειρα κατάχρησης ανηλίκου

Στο εδώλιο 30χρονος για απόπειρα βιασμού και για απόπειρα κατάχρησης ανηλίκου

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω θα καθίσει την 1η Απριλίου ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και για απόπειρα κατάχρησης ανηλίκου, που συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, στην υπόθεση είχε αρχικώς κατηγορηθεί η 35χρονη σύντροφός του και μητέρα της φερόμενης ως θύματος ανήλικης για την πράξη της με πρόθεση κατ’ εξακολούθηση πρόκλησης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο της οικογένειας, κατ’ εξακολούθηση, που της αποδόθηκε.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παραπέμφθηκε ο πρώτος και απηλλάγη η δεύτερη.

To ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:

Ο πρώτος κατηγορούμενος με την σύντροφό του διέμεναν από τον Μάρτιο του 2015 σε διαμέρισμα στη Ρόδο μαζί με τα τρία ανήλικα τέκνα της (δύο από άλλο γάμο).

Η μητέρα των παιδιών μίσθωνε άλλο σπίτι στο οποίο έμεναν τα ανήλικα παιδιά, υπό την εποπτεία της μεγαλύτερης εξ αυτών, όταν η ίδια επιθυμούσε να παραμείνει με τον σύντροφό της.

Τον Ιούνιο του 2017, σε χρόνο κατά τον οποίο η μια της κόρη είχε συμπληρώσει το δέκατο τέταρτο έτος της ηλικίας της και διένυε το δέκατο πέμπτο, ο κατηγορούμενος φέρεται, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που είχε αναπτυχθεί τόσο με τη μητέρα όσο και με την ίδια, να ζήτησε από τη σύντροφό του να πάει μία βόλτα παίρνοντας μαζί της και τα δύο μικρότερα παιδιά.

Τότε φέρεται να κάλεσε, όντας γυμνός, την ανήλικη στο δωμάτιό του και να αποπειράθηκε να την βιάσει.

Η ανήλικη φέρεται να τον απώθησε κλωτσώντας τον στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο έδαφος και η ανήλικη να τρέξει να απομακρυνθεί. Πέραν αυτού, όπως η ανήλικη περιγράφει, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο του 2017, σε ημερομηνίες που δεν δύναται να προσδιορίσει επακριβώς η μητέρα της, επανειλημμένως την χτύπησε σε διάφορα σημεία του σώματός της τόσο με τα χέρια της όσο και με διάφορα αντικείμενα, όπως σκουπόξυλο, προκαλώντας της εκχυμώσεις, εξαιτίας της ανικανότητας της να φροντίσει τα αδέρφια της λόγω των σχολικών της υποχρεώσεων.

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι αρνούνται την τέλεση των αποδιδόμενων στους ίδιους πράξεων. Ο πρώτος αρνείται τις εναντίον του κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι ουδέποτε ο ίδιος προέβη σε γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη, δηλώνοντας παράλληλα ότι τα καταγγελλόμενα είναι ψευδή, τα κατέθεσε δε η εγκαλούσα με σκοπό να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του πατέρα της με τον οποίο τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφός του έχουν επανειλημμένως μηνυθεί.

Επιβαρυντική φέρεται ωστόσο να είναι η Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης της διορισμένης πραγματογνώμονος ψυχολόγου – ψυχοπαιδαγωγού.

Η δεύτερη κατηγορουμένη ομοίως αρνείται την τέλεση της αποδιδόμενης στην ίδια πράξης της πρόκλησης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο της οικογένειας, κατ’ εξακολούθηση, ισχυριζόμενη ότι τα όσα ψευδώς αναφέρει η ανήλικη θυγατέρα της περί άσκησης σωματικής βίας είναι συνέπεια της επιθυμίας της να παραμείνει με τον πατέρα της επειδή ο τελευταίος ανέχεται συμπεριφορές τις οποίες η ίδια απαγόρευε.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις