Κρήτη: Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο – Όλα τα θέματα
Κρήτη: Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο – Όλα τα θέματα

Κρήτη: Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο – Όλα τα θέματα

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης σήμερα  Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 12:00 στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ – αίθουσα ΜΙΝΩΣ – οδός Υγείας αριθμ. 2).

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει ισχύει), είναι:

 Α. Ανακοινώσεις Προέδρου και Περιφερειάρχη

 Β.  Ψηφίσματα

 Γ. Απάντηση σε Επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων:

 Γ1. Της περιφερειακής συμβούλου κας Δερμιτζάκη – Ουρανού Ευαγγελίας της παράταξης «Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ ΑΛΛΙΩΣ», με θέμα: «Έργα και μελέτες στο Νομό Ρεθύμνου».

 Δ2. Της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ» με θέμα: «Ανάγκη κατασκευής παιδικής χαράς παιδιών ΑμεΑ στο Ηράκλειο, όπως και στην υπόλοιπη Κρήτη».

 

  1. ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

1.1 Ψήφιση 1ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης οικονομικού έτους 2024, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού ΠΚ και την αριθ. 229/2024 απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής.

– (εισηγητής ο κ. Καμπουράκης Εμμανουήλ Εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος Οικονομικών ΠΚ)

 1.2 Παράταση ισχύος κυκλοφοριακής ρύθμισης (εργοταξιακή σήμανση) για εργασίες κατασκευής της αρτηρίας στην αρχή του έργου και την εκτροπή της κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Ηρακλείου – Βιάννου στη Χ.Θ. 4+870 έως τον οικισμό Αρκαλοχωρίου μέσω των νέων κατά πλάτος επεκτάσεων της αρτηρίας, των νέων κλάδων του Α/Κ και της νέας συνδετήριας οδού του Α/Κ, στο έργο: «Κατασκευή ανισόπεδου Κόμβου και παράκαμψης Αρκαλοχωρίου»,  Αναδόχου: ΡΟΜΒΟΣ Α.Ε. σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΚ.

– (εισηγητής ο κ. Σκουλάς Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Υποστήριξης Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΚ)

 1.3 Παράταση ισχύος κυκλοφοριακής ρύθμισης (εργοστασιακή σήμανση), για την εκτροπή της κυκλοφορίας της επαρχιακής οδού Ηρακλείου – Βιάννου μέσω παρακαμπτήριας οδού πλησίον του κοιμητηρίου Αρκαλοχωρίου στο έργο:«Κατασκευή ανισόπεδου Κόμβου και παράκαμψης Αρκαλοχωρίου», Αναδόχου: «ΡΟΜΒΟΣ Α.Ε.», σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΚ.

– (εισηγητής ο κ. Σκουλάς Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Υποστήριξης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΚ)

 ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 Έγκριση δικαστικής δαπάνης για Νομική εκπροσώπηση ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κατόπιν του 1122/2024 κλητήριου θεσπίσματος, κατά τη συνεδρίαση της 26-03-2024 ή και σε κάθε μετ’ αναβολή ή διακοπή δικάσιμο, από την «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΚΟΣΑΛΗΣ – ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», και δη το μέλος αυτής κ. Γεώργιο Κοκοσάλη, προκειμένου όπως εκπροσωπήσει την προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου σε ποινική υπόθεση που την αφορά με την ιδιότητα της κατηγορούμενης, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου .

– (εισηγητής ο κ Συριγωνάκης Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου)

  1. ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

 3.1 Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΟΥΡΝΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Χανίων.

– (εισηγητής ο κ. Καλογερής Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων) 

  1. ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΘΕΜΑΤΑ

4.1 Αποδοχή υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «ADRIONOSPORTS», σύμφωνα με την εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Ευρωπαϊκών, Διεθνών Θεμάτων και Ανάπτυξης Συνεργασιών Π.Κ.

– (εισηγητής ο κ. Αλεξάκης Γιώργος, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων).

 4.2 Αποδοχή του ευρωπαϊκού έργου «Digital Innovation Hub Innovamare- Innovation network for development of solutions and technologies for sustainable blue economy in the Adrion region – Δίκτυο καινοτομίας για την ανάπτυξη λύσεων και τεχνολογιών για τη βιώσιμη γαλάζια οικονομία στην περιοχή της Αδριατικής» στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης ως εταίρος, σύμφωνα με την εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Ευρωπαϊκών, Διεθνών Θεμάτων και Ανάπτυξης Συνεργασιών Π.Κ.

– (εισηγητής ο κ. Αλεξάκης Γιώργος, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων).

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις